Είναι τα τραγούδια των Led Zeppelin μόνο για άντρες;

Είναι τα τραγούδια των Led Zeppelin μόνο για άντρες;

Όποιος τολμήσει να ακουμπήσει τραγούδια από τον χώρο της ροκ που κυκλοφόρησαν πριν από 50 χρόνια και δεν έχει ηλικιακή σχέση με τον χώρο θα βρει τον μπελά του.

Υπάρχουν οι σωματοφύλακες που δεν θέλουν να ακουμπάει κανείς τα τραγούδια των Led Zeppelin, των Black Sabbath, των Deep Purple και όλως των ονομάτων εκείνης της εποχής.

Είναι οι σημερινοί άνδρες ηλικίας περίπου 60-70 που αισθάνονται σαν φύλακες μιας μουσικής που νομίζουν ότι ακόμα και σήμερα είναι στην κορυφή της επικαιρότητας.

Επίθεση δέχθηκε η Lady Gaga όταν ανεβάσαμε τις διασκευές της σε Led Zeppelin και το ίδιο συνέβη με την Miley Cyrus και με την Μποφίλιου που τόλμησε να διασκευάσει Pink Floyd.

Όλοι αυτοί οι φίλοι της μουσικής νομίζουν ότι σταμάτησε ο χρόνος και ενοχλούνται περισσότερο όταν ακούνε γυναίκες να διασκευάζουν τα ινδάλματα τους.

Η Κατερίνα Στικούδη που διασκεύασε σε παράσταση της το Whole Lotta Love δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτό που θα κάνουν αμέτρητοι καλλιτέχνες σε όλο τον πλανήτη που συχνά για τις ανάγκες του προγράμματος διασκευάζουν γνωστά ροκ τραγούδια.

Αν η διασκευή είχε γίνει από άντρα καλλιτέχνη, ενδεχομένως να μην μίλαγε κανείς, αλλά η Στικούδη που έχει εκλεγεί και Miss Ελλάς είναι αδιανόητο να διασκευάζει Led Zeppelin, όπως και οι Lady Gaga και Miley Cyrus που εδώ πολλοί τις θεωρούν μόνο γυναίκες με εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ στην πραγματικότητα έχουν και οι δύο εξαιρετικές φωνές που είναι αποδεκτές από τους πάντες.

Η Στικούδη γεννήθηκε 6 χρόνια περίπου μετά την διάλυση των Zeppelin και δεν νομίζω να τρελαίνετε γι' αυτούς, προφανώς θα ξέρει όμως το Whole Lotta Love όπως ενδεχομένως θα το μάθει στο μέλλον και ένα 5χρονο σήμερα αγόρι ή κορίτσι.

Το να την συγκρίνουμε με τον Robert Plant είναι λάθος, όσοι βρέθηκαν στην παράσταση θα τους άρεσε και αυτό ήθελε να πετύχει ερμηνεύοντας το.

Σταματήσετε τις συγκρίσεις των καλλιτεχνών που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, με το σήμερα, το 2020 έφτασε και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Και οι Zeppelin με την σειρά τους διασκεύαζαν παλιά κομμάτια, οι περισσότερες μεγάλες επιτυχίες τους είναι αντιγραφές από το παρελθόν, είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες του ροκ, όμως οι εξαιρετικές προσαρμογές που έκαναν στα τραγούδια που έκλεβαν μας έκανε να τους συγχωρέσουμε.

Και το Whole Lotta Love κλεμμένο ήταν, αλλά το έκαναν εξαιρετικά, τουλάχιστον η Στικούδη δεν έκρυψε το ότι διασκεύασε Zeppelin, αυτοί όμως τότε το έκαναν με σκοπό να ξεγελάσουν τον Willie Dixon.

Η μουσική δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αυτό δεν είναι το σύνθημα αυτών που υπερασπίζονται το τζάμπα, γιατί λοιπόν δεν επιτρέπεται στην Στικούδη, αυτό που θέλετε να έχετε σαν δικαίωμα εσείς;

Κώστας Ζουγρής