Η δύναμη που βγαίνει από το ροκ, δεν μπορεί να βγει από άλλο μουσικό είδος

Η δύναμη που βγαίνει από το ροκ, δεν μπορεί να βγει από άλλο μουσικό είδος

Αρκετές οι συζητήσεις για το κατά πόσον είναι ζωντανό το ροκ ή πεθαμένο. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανισθεί το ροκ ακόμα και αν περάσουν 200 χρόνια, υπερβολή; καθόλου.

Ήδη έχουν περάσει 65 χρόνια από την ημέρα που δόθηκε αυτό το όνομα στο συγκεκριμένο είδος και τα τραγούδια του 1955 ακόμα ακούγονται με διάφορες αφορμές χωρίς να έχουν χάσει κάτι από την αρχική τους λάμψη.

Το ότι δεν έχουν σήμερα την ίδια μαζική απήχηση δεν λέει και πολλά πράγματα και η κλασική μουσική δεν απευθύνεται πια στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά έχει όμως απήχηση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, μικρούς και μεγάλους.

Τι είναι το χιπ χοπ, η ροκ εκδοχή της μαύρης μουσικής, ακριβώς όπως το ροκ πήρε στοιχεία από την μουσική των μαύρων, έτσι και το χιπ χοπ πήρε από το ροκ.

Άκουγα προχθές τους Guns 'N' Roses και το Paradise City, δύσκολα πιστεύω θα βγει στο μέλλον άλλο μουσικό είδος που να έχει τόση δύναμη, αυτό δεν αλλάζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποιο είδος και να δημιουργηθεί.

Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε, είναι να μάθουμε στα παιδιά μας τις βασικές έννοιες του ροκ και να τους μεταφέρουμε την αγάπη μας γι' αυτό, όμως πρέπει να τους προτείνουμε τραγούδια από διάφορες δεκαετίες και όχι μόνο από το '70, ή τα τέλη του '60.

Το ροκ του '90 ίσως είναι πιο φιλικό για τα αυτιά τους.

Έχουμε αρκετά ψηφιακά βιβλία στα οποία έχουμε γράψει για πολλά σημαντικά άλμπουμ, με μία μικρή ή μεγάλη δωρεά, ανάλογα τα οικονομικά σας, θα βοηθήσετε αυτό που κάνουμε και θα δώσετε ένα κίνητρο στα παιδιά σας να το ψάξουν λίγο περισσότερο.

Οι μουσικές πλατφόρμες πολλές φορές αντί να βοηθήσουν, μπορεί να αποπροσανατολίσουν, δεν έχουν συναίσθημα.

Όσο για την πολιτεία, όσοι παίρνουν αξιώματα ξεχνούν εύκολα το μουσικό τους παρελθόν, εμείς όχι όμως.

Κώστας Ζουγρής