Έχετε πάει στο σπίτι που γεννήθηκε ο Dylan, o Neil Young, o Lennon....

Έχετε πάει στο σπίτι που γεννήθηκε ο Dylan, o Neil Young, o Lennon....

Μου έλεγε πρόσφατα ο Πετρίδης για τον Jeff Lynne των ELO ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα έσκαγε αν δεν πήγαινε να δει την γειτονιά και το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Del Shannon, ένας από τους πολλούς αγαπημένους μας τραγουδιστές της δεκαετίας του '60 ο οποίος δεν ζει πια.

bobdylandrive

Το σπίτι του Dylan στην Μινεσότα

Το ίδιο είχε κάνει παλαιότερα και ο Bob Dylan ο οποίος σηκώθηκε και πήγε στο Τορόντο του Καναδά για να δει το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Neil Young και να λύσει τις απορίες του για το πώς έγραφε τόσο καταπληκτικά τραγούδια και την ενδεχόμενη πηγή έμπνευσης του.

Ανάλογη περιέργεια είχε και έχει πάντα ο Πετρίδης ο οποίος έχει κρίμα που δεν χτύπησε την πόρτα της Linda Ronstadt στο σπίτι της στην Καλιφόρνια για να την γνωρίσει, όπως και το ότι δεν πήγε στο σπίτι της Doris Day στην Carmel να κάνει το ίδιο.

Δεν έχει όμως άλλα παράπονα γιατί η ζωή μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και συχνά να περάσουμε μαζί μερικές ώρες με αγαπημένους καλλιτέχνες τους οποίους αγαπούσαμε από παιδιά.

tab en neilhouse30 01 Gallery

Το σπίτι του Neil Young στο Τορόντο

Ο Γιάννης έχει επεκτείνει την περιέργεια του και σε χώρους που γυρίστηκαν αγαπημένες ταινίες, ειδικά σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η Αριζόνα, η Νέα Υόρκη και δεκάδες άλλα μέρη στις ΗΠΑ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε και τα μέρη που αναφέρονται στα αγαπημένα μας τραγούδια, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, ακόμα και στην Ελλάδα.

Είναι ένα ευχάριστο παζλ αναμνήσεων που το συναρμολογεί κανείς ταξιδεύοντας.

Ευτυχώς σήμερα οι περισσότεροι νέοι έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνά σε πολλά μέρη, όμως δυστυχώς δεν αγαπούν τόσο τον παραδοσιακό παλιό κινηματογράφο, όμως αρκετοί ακούν παλαιότερα τραγούδια με αναφορά σε τοποθεσίες.

Κώστας Ζουγρής