Μια όμορφη συζήτηση για όσους αγαπούν την μουσική

Μια όμορφη συζήτηση για όσους αγαπούν την μουσική

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το να βλέπουμε τους φίλους της μουσικής να ανταλλάσσουν απόψεις σε μουσικά θέματα προτάσσοντας ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα.

Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και μέσω αυτής έχουμε κάνει όλοι μας άπειρες γνωριμίες, πολλές φορές μάλιστα σημαδεύοντας την ιστορία της ζωής μας.

Μέσω της μουσικής γνώρισα την γυναίκα μου, τον Πετρίδη και απέκτησα αρκετούς φίλους και φίλες.

Δεν συμφωνώ όμως με αυτούς που δίνουν πολιτικές ή κοινωνικές προεκτάσεις στην ανθρώπινη ιδιότητα των καλλιτεχνών και τους κατηγορούν όταν μερικές απόψεις τους δεν συμφωνούν με τις δικές τους.

Το να πιστεύουμε ότι οι δικές μας απόψεις είναι οι μόνες σωστές και των άλλων καταδικαστέες, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και βέβαια δεν έχει σχέση με την μουσική.

Τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός δεν πρέπει να ταυτίζονται μόνο με τους μουσικούς που ταιριάζουν με αυτά. όλοι μας είμαστε άνθρωποι και έχουμε τις απόψεις μας, αυτό πρέπει να είναι σεβαστό από όλους μας.

Η μουσική δίνει την ευκαιρία για αντιπαραθέσεις, πάντα όμως σε μουσικό επίπεδο.

Έχετε δει ποτέ τους πολιτικούς μας για τα κόμματα των οποίων τσακώνονται μερικοί, να μιλάνε για μουσική; μόνο όταν πεθάνει κάποιος, αυτοί είναι πια εντελώς άκαρδοι, έχουν πουλήσει τα ανθρώπινα συναισθήματα τους στο κόμμα τους, ας κρατήσουμε εμείς αυτές τις μικρές χαρές της ζωής μας όπως είναι η μουσική.

Κώστας Ζουγρής