Εδώ και μερικές εβδομάδες σταμάτησε να έρχεται στην χώρα μας ο ξένος τύπος. Γιατί να έλθει αφού όλο και λιγότεροι ενδιαφέρονται, θα πείτε υπάρχει το διαδίκτυο και όλοι τα μαθαίνουν από εκεί. Αυτά που μαθαίνουν απ' το διαδίκτυο είναι αποσπασματική ενημέρωση όπως και η μουσική που ακούν.

Δείχνει πόσο απομακρυνόμαστε απ' τη σωστή ενημέρωση, δεν υπάρχει πρωτεύουσα στην Ευρώπη που να μην κυκλοφορεί ο παγκόσμιος τύπος. Θα πεταγόμαστε στην Κωνσταντινούπολη γιατί ακόμα κι εκεί η πληροφόρηση είναι καλύτερη.

Πολιτικοί, ΜΜΕ, έχουν χάσει την πολιτιστική τους ταυτότητα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνδυάζουν δημοσιεύματα, ακόμα και για τα αθλητικά με την πολιτική.

Δυστυχώς αυτό το κλίμα μεταφέρεται σε μεγάλο κομμάτι του κοινού, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στο Ηρώδειο μπορεί να εμφανισθεί ο οποιοσδήποτε.

Η χώρα στην οποία γεννήθηκε ο πολιτισμός μαραζώνει καλλιτεχνικά και πολιτιστικά, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα οι πολιτικοί μιλάνε για μουσική, κινηματογράφο και γενικά για την τέχνη.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι η μουσική εξαφανίζεται από όλα τα Ελληνικά έντυπα, αναφέρονται μόνο στις συναυλίες για να εξυπηρετήσουν κάποιον και να πάρουν προσκλήσεις.

Γιάννης Πετρίδης

ΥΓ Δεν θυμόμαστε καμία άλλη περίοδο, ακόμα και στην χούντα που να είχε σταματήσει να έρχεται ο ξένος τύπος και στο Μιλάνο, το Βελιγράδι, το Παρίσι υπάρχει διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και ο ξένος τύπος