Αναζητώντας δισκάδικα στην Βέροια

Αναζητώντας δισκάδικα στην Βέροια

Βρέθηκα στην όμορφη Βέροια για οικογενειακές υποχρεώσεις και σήμερα το πρωί πριν πάρω τον δρόμο της επιστροφής θέλησα να επισκεφτώ το μοναδικό νομίζω δισκάδικο της πόλης που ήξερα ότι είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα της χώρας αφού ο Ανέστης Ελευθεριάδης που το δημιούργησε είναι φανατικός μουσικόφιλος και εδώ και χρόνια με την αγάπη του τροφοδοτεί τους τελευταίους πιστούς που συνεχίζουν να ακούν μουσική από φυσικό προϊόν.

Δεν ήξερα που ήταν το κατάστημα και χρειάσθηκε να ρωτήσω καμιά δεκαριά άτομα, οι περισσότεροι νόμιζαν ότι τους ζητούσα γραφείο ταξιδίων για τον Άρη. Τα δισκάδικα πια, όπως και στην Αμερική και σε άλλες πόλεις του πλανήτη είναι πια σπάνια και μόνο για ελάχιστα άτομα.

Γιατί συνεχίζουν άνθρωποι όπως ο Ανέστης να χάνουν στην ουσία χρήματα και χρόνο προσπαθώντας να συντηρήσουν ένα χαμένο όνειρο; μάλλον γιατί αυτή η μορφή μουσικής, δηλαδή τα βινύλια και τα cd είναι ολόκληρη η ζωή τους.

Έχουν βρει και μερικούς ακόμα 'τρελούς' και γράφουν το δικό τους βιβλίο.

Συνάντησα έναν από αυτούς στην Βέροια, τον Δημήτρη Γκίμα που είναι από τους φανατικούς επισκέπτες στο κατάστημα του Ανέστη.

Να δείτε με πόση χαρά ο Ανέστης μου ανέφερε ότι πούλησε ένα cd της Billie Eilish, προσπαθώντας να με ευχαριστήσει αφού ξέρει ότι αρέσει σε μένα και τον Πετρίδη.

Γι' αυτό είδα αυτούς τους ανθρώπους στον λίγο χρόνο που είχα στην διάθεση μου, γιατί η αύρα τους από την απόσταση των 550 σχεδόν χιλιομέτρων έβγαζε μόνο αγάπη για την μουσική του χθες και του σήμερα.

Επίσης δεν μπορώ να μην σημειώσω το ότι η Βέροια, αναλογικά πρέπει να είναι η πόλη με τις πιο ωραίες γυναίκες, όπως μου είπε η Νάγια, μάλλον φταίνε τα νερά.

Βέροια μια μουσική πόλη, από εκεί ξεκίνησαν ο Ζιώγαλας και ο Παύλος Παυλίδης

Κώστας Ζουγρής

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, EΠΑΘΕΣ...ΕΜΑΘΕΣ?

Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό. Δυστυχώς προβλήματα με την καρδιά τους έχουν όλο και νεότερες ηλικίες.

Το 9ο ψηφιακό βιβλίο, ναι μη γελάτε...

Θέλετε να κάνετε δωρεά στην σελίδα μας; πατήστε το donate