Κουίζ: Εσείς μπορείτε να βρείτε τα εξώφυλλα στη βιτρίνα του δισκάδικου "ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ";

Κουίζ: Εσείς μπορείτε να βρείτε τα εξώφυλλα στη βιτρίνα του δισκάδικου "ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ";

Όταν πέρυσι με αφορμή μια αναδρομή στα παλιά δισκάδικα της Αθήνας του Κώστα Ζουγρή, έκανα ένα σχόλιο για την εποχή του δίσκου, της κασέτας, του μπομπινόφωνου, του ραδιόφωνο και όλων των άλλων μέσων ακρόασης, που τείνουν να εκλείψουν, τουλάχιστον με τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμασταν και τα χρησιμοποιούσαμε άφησα κατά μέρος το αισθητικό κομμάτι των εξωφύλλων που κοσμούσαν την βιτρίνα του «ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ».

Σήμερα θέλω να κάνουμε μια βουτιά σ’ εκείνο πάλι το «μακρινό» παρελθόν, 42 χρόνια πίσω και να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε, στην δεξιά μεριά της βιτρίνας που υπάρχουν οι «ξένοι» δίσκοι, ποιοι είναι οι μουσικοί ήρωες εκείνης της εποχής στο έτος 1977.

Λέω 1977, γιατί όπως θα διαπιστώσετε δεν υπάρχει δίσκος στην βιτρίνα που έχει εκδοθεί μετά το ’77. Έτσι σας δίνω το πρώτο στοιχείο για να αρχίσετε την προσωπική σας αναζήτηση, με βάση ότι θυμόσαστε, ότι έχετε στην δισκοθήκη σας και το αγαπήσατε τότε και τώρα, τις μουσικές σας γνώσεις και τις ανησυχίες που αποκτήσατε, όταν δεν υπήρχε ακόμη ιντερνετ αλλά και ότι πιθανώς ποτέ δεν αποκτήσατε αλλά χορέψατε, πωρωθήκατε αλλά για κάποιους λόγους δεν έφτασε ποτέ στα χέρια σας.

Για να κάνω μια αρχή σας «δίνω» τον πρώτο δίσκο, από την πάνω-πάνω σειρά και από αριστερά.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

poludwros megali

SANTANA – MOONFLOWER -1977 (DOUBLE LP). Από κεί και πέρα το «ταξίδι» του μικρού κουίζ ξεκινά για τον καθένα σας με διαφορετικό τρόπο.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΓΚΑΣ

>>