Έρευνα σε 1 Εκατ. άτομα: Αν έχεις γεννηθεί αυτό το μήνα είσαι μια ευφυία!

Έρευνα σε 1 Εκατ. άτομα: Αν έχεις γεννηθεί αυτό το μήνα είσαι μια ευφυία!

Θα πίστευες ποτέ πως ο μήνας γέννησής σου επηρεάζει το πόσο έξυπνος άνθρωπος θα γίνεις μεγαλώνοντας; Νέα έρευνα αυτό ακριβώς υποστηρίζει.

Και όχι όποια κι όποια έρευνα. Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με τους ειδικούς να αναλύουν τη γνωστική ανάπτυξη περισσότερων από 1.000.0000 μαθητών δημόσιου σχολείου στη Φλόριντα, μεταξύ 6 και 15 ετών.

Και όλα αυτά με έναν και μόνο στόχο: Να βρεθούν τα κοινά χαρακτηριστικά των καλών μαθητών.

Ιδού λοιπόν.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, εκείνοι που είχαν τους υψηλότερους βαθμούς, είχαν μεταξύ άλλων και ένα κοινό χαρακτηριστικό που αφορά στο πότε ήρθαν τον κόσμο. Ήταν γεννημένοι τον Σεπτέμβριο.

Τα παιδιά αυτά είχαν –σύμφωνα με τους ειδικούς- θέσει καλύτερες βάσεις για να επιτύχουν αργότερα στο Πανεπιστήμιο και να βρουν τη δουλειά που θα τους βοηθούσε να εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα. Και αυτό δεν είναι το μόνο υπέρ τους.

Οι ειδικοί τόνισαν πως οι γεννημένοι τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να παρανομήσουν μεγαλώνοντας και να καταλήξουν στη φυλακή!

Από την άλλη, οι λιγότερο επιμελείς μαθητές των οποίων η βαθμολογία ήταν χαμηλότερη, ήταν γεννημένοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Τα αποτελέσματα δεν είναι δύσκολο να γίνουν πιστευτά, κυρίως αν σκεφτούμε πως η «ειδική» στις ιστορίες μυστηρίου, Agatha Christie, γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αν δεν ήταν η Agatha πανέξυπνη, τότε ποια;

Πηγή: limeandlife.com