Το χιπ χοπ είναι το πρόσχημα, στην πραγματικότητα πολλοί δεν παρακολουθούν την σημερινή μουσική

Το χιπ χοπ είναι το πρόσχημα, στην πραγματικότητα πολλοί δεν παρακολουθούν την σημερινή μουσική

Πραγματικά συχνά είναι διασκεδαστικές οι απόψεις μερικών που έχουν ξεπεράσει ακόμα και τους πολιτικούς μας που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο και τελικά τον άλλαξαν, αλλά δυστυχώς προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που προσδοκούσαν.

Είναι θεμιτό το να αμφισβητεί κανείς άτομα, όπως τον Ζουγρή και τον Πετρίδη ή άλλους που δεν κάνουν επίθεση στο χιπ χοπ και την σημερινή μουσική.

Θα είχε μάλιστα ενδιαφέρον να ακούγαμε ή να διαβάζαμε απόψεις για άλλους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, όμως το μόνο που κάνουν μερικοί είναι το να κάνουν επιθέσεις σε ότι δεν τους αρέσει.

Ολα αυτά τα χρόνια είμαι στην κυριολεξία ο σάκος του μποξ για όσους είναι δεμένοι με το παρελθόν και αδυνατούν να δουν την πραγματικότητα.

Τα χρόνια περνούν και θα έλθει μία μέρα που ίσως οι απόψεις μου θα είναι πια εκτός εποχής και τότε όλοι αυτοί θα δικαιωθούν.

Θα ξεχάσω τις επιθέσεις που δεχθήκαμε πιο πολύ εγώ, αλλά και ο Πετρίδης στην περίπτωση της Lady Gaga την οποία πολλοί, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη θεωρούσαν ασήμαντη;

Πήρε κανείς θέση όταν, πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος γράψαμε για την αξία της Billie Eilish που κατά πάσα πιθανότητα κυκλοφόρησε το άλμπουμ της χρονιάς, σχεδόν κανένας δεν έκανε σχόλιο, απλά δεν ενδιαφέρει πια τους μεγαλύτερους η σύγχρονη μουσική.

La La Land, Florence, Lizz, Kendrick Lamar, Frank Ocean, είναι μερικές ακόμα περιπτώσεις που ρισκάραμε πριν από οποιοδήποτε άλλον και τα υπερασπιστήκαμε.

Ανεβάζουμε τραγούδια που δεν ανήκουν στον χώρο του χιπ χοπ, αλλά του σύγχρονου ροκ και έχουμε ελάχιστη απήχηση, σε αντίθεση με αυτά του χιπ χοπ που αρχίζει πια να γίνετε κατεστημένο και αποδεκτό και από μεγαλύτερους.

Δεν είναι τόσο καλός ας πούμε ο Travis Scott, ή ο J Cole, αυτά να τα πείτε στα Αμερικανάκια, αλλά και τους Βρετανούς που τους παραδέχονται όχι σε εμάς, εμείς παρακολουθούμε την τάση της κάθε εποχής, δεν κάνουμε τον έξυπνο ότι μπορούμε να την αλλάξουμε, αφού δεν μπορούμε.

Εσείς που μπορείτε, αλλάξτε τη, πρώτα όμως θα πρέπει να αλλάξετε τα μυαλά των παιδιών σας και ύστερα τα δικά μας.

Κώστας Ζουγρής