Ντίσκο και σόουλ από το παρελθόν σήμερα έχουν καλύτερη παρουσία στους ροκ σταθμούς από το ροκ της αντίστοιχης εποχής

Ντίσκο και σόουλ από το παρελθόν σήμερα έχουν καλύτερη παρουσία στους ροκ σταθμούς από το ροκ της αντίστοιχης εποχής

Ξέρω ότι αυτό που θα γράψω θα προκαλέσει λογικά αντιδράσεις, αλλά πιστεύω ότι είναι μία πικρή αλήθεια που δεν μπορώ να την κρατήσω μέσα μου.

Τα περισσότερα χορευτικά και soul τραγούδια από το παρελθόν, 70's, 80's, 90's, ηχούν σήμερα πολύ πιο κοντά στον ήχο της εποχής από τα αντίστοιχα τότε τραγούδια της ροκ.

Απλά ντίσκο τραγούδια όπως ας πούμε το Doctors Orders της Carol Douglas είναι ίσως πιο οικεία στα αυτιά των σημερινών ακροατών, από μία μέτρια ροκ επιτυχία της ίδιας περιόδου.

Δεν συζητάμε βέβαια για τις μεγάλες επιτυχίες όπως το Le Freak ή τα Bad Girls και Hot Stuff της Donna Summer που ακούγονται σαν να είναι σημερινά.

Δυστυχώς για αυτούς που έχουν αντίθετη γνώμη, το ίδιο πιστεύουν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Βρετανία που εδώ και μερικούς μήνες παίζουν εξαιρετικά συχνά καθαρά ντίσκο τραγούδια, δεν συζητάμε για soul, τα οποία είναι σε όλα τα προγράμματα τους.

Το ροκ απουσιάζει σχεδόν εντελώς και έχει ας πούμε μία ώρα κάθε Παρασκευή βράδυ.

Έχουν επιζήσει κάπως τα μεγάλα ονόματα τύπου Led Zeppelin, Neil Young, Cure, Beatles, Doors, Queen, ο Bowie, οι U2 και μερικά ακόμα που ακούγονται σχετικά συχνά.

Δεν έχουν ιδιαίτερη παρουσία τα εναλλακτικά των 80's και το Αμερικάνικο ροκ των 90's εκτός των Smashing Pumpkins και Nirvana.

Γενικά το να ακούς τραγούδια όπως το Encore Une Fois του Sash! σε ένα καθαρά ροκ ραδιόφωνο, είναι κάπως παράξενο, όμως ακούγονται ευχάριστα.

Κώστας Ζουγρής

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.