Πρώτη είδηση στην Αγγλία η μετάβαση του Guardian στην κερδοφορία μετά από πολλά χρόνια ζημιών.
Οι εκκλήσεις στο κοινό βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση και οι σημαντικές δωρεές από το κοινό δείχνουν ότι περνάει σε μία άλλη εποχή.
Όπως έχω γράψει, κι όπως λέει και ο Πετρίδης εμείς δεν είμαστε Guardian για να έχουμε τόσο θετική και άμεση ανταπόκριση από το κοινό, .όμως κι εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε οικονομικά.
2 οικογένειες έχουμε αφοσιωθεί αποκλειστικά στην συντήρηση και συνεχή ροή αυτού που δημιουργήσαμε, πιστεύω με απόλυτη επιτυχία όσον αφορά την ανταπόκριση από το κοινό. Εκεί που υστερούμε είναι στην οικονομική ανταπόκριση, όπου όλοι σχεδόν θεωρούν δεδομένοτο ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι κάνουμε, αφού οι υπηρεσίες μας παρέχονται μέσω διαδικτύου, το οποίο είναι δωρεάν.
Δεν φτάνει αυτό, με κάθε ευκαιρία, όλο και θα πεταχθεί κάποιος και θα γράψει, 'εκθειάζεται τους Radiohead, την Πάολα, την Αρχαία Ελλάδα, το Χιπ χοπ, και ότι δεν του αρέσει και θέλετε και συνδρομή'
Συνήθως κάνουμε διαγωνισμούς δίνοντας δώρα και όποιος στείλει οποιοδήποτε ποσό του στέλνουμε όποιο από τα ψηφιακά μας βιβλία επιθυμεί. και αυτό συγκινεί ελάχιστους.
Πριν από 1 μήνα δώσαμε δώρο 3 βινύλια με cd των Dream Theater που η αξία τους μέσα σε 1 μήνα μπορεί και να είναι 100 ευρώ, καμία συγκίνηση, οπότε δεν είναι θέμα οικονομικό, απλά η μουσική δεν συγκινεί πια όπως παλιά, κάποιοι νομίζουν ότι τα έχουν όλα όποτε το επιθυμήσουν.
Είναι σαν τις ανθρώπινες σχέσεις, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μόνοι, αλλά δεν έρχονται σε επαφή με το αντίθετο φύλο που κι αυτό διψάει για συντροφιά
Τις σχεδόν 40000 αναρτήσεις μας δεν θα τις βρήτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δικές μας επιλογές, ακόμα και αυτά που δανειζόμαστε από άλλους είναι επιλεγμένα για εσάς.
Το παράξενο είναι ότι όσο αυξάνονται οι επισκέπτες,τόσο μειώνεται η βοήθεια, η απήχηση που έχουμε ίσως κάνει κάποιους να πιστέυουν ότι το πρόβλημα μας λύθηκε.
Γιορτινές μέρες και η συμμετοχή σας στον διαγωνισμό μας ήταν περιορισμένη, με εξαιρετικά δώρα, τι θα γίνει; για μας που είμαστε κάποιας ηλικίας δεν θα έχει καλό τέλος, η κόπωση είναι μεγάλη, δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε, μας έχει γίνει εθισμός και ποιος θα είχε τη δύναμη να παρατήσει σχεδόν μισό εκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, αμφιβάλλω αν έχει τόσους η ΕΡΤ,τι να κάνουμε That's Life, Χριστός Ανέστη.
Κώστας Ζουγρής