Γιατί σε αγγίζει κάτι που δεν το πιστεύεις;

Γιατί σε αγγίζει κάτι που δεν το πιστεύεις;

Γιατί σε αγγίζει κάτι που δεν το πιστεύεις; Διακρίνω μία φοβία ... φοβόμαστε λοιπόν μήπως τελικά αυτό ισχύει και διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας ! Είμαι περήφανος που γεννήθηκα σε αυτόν τον τόπο, είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας ... αισθάνομαι τυχερός που είμαι Έλληνας και αδιαφορώ εάν είμαι γνήσιος απόγονος ή όχι.
Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Falmerayer να μας πει εάν είμαστε γνήσιοι ή όχι, έτσι κι αλλιώς η θεωρία του έχει καταρριφθεί.

Ο Έλληνας δεν αρκεί να γεννιέται σ'αυτό τον μικρό γεωγραφικό χώρο, δεν αρκεί να μιλάει την ελληνική γλώσσα, δεν αρκεί να μεγαλώνει και να γαλουχείται με τις ελληνικές συνήθειες (ήθη, έθιμα) και πρότυπα (ιστορία), ο Έλληνας πρέπει να αισθάνεται και Έλληνας, να σέβεται την καταγωγή του και να το αποδεικνύει με την αγωγή του.
Θα αναρωτηθώ μόνο γιατί πρέπει όλοι να με σέβονται; να με υπηρετούν λόγω της καταγωγής μου; γιατί είμαι ξεχωριστός σε σχέση με τους άλλους; τι έχω κάνει μέχρι σήμερα για να φανώ αντάξιος του ονόματος που φέρω;

Μπορώ να γράψω άπειρα επιτεύγματα της Ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων 50 χρόνων από την απλή καθημερινότητα μέχρι μεγάλα γεγονότα για τα οποία μάλλον δεν είμαι περήφανος. Η Ιστορία, φίλοι μου, δεν ξεπουλιέται (το κάναμε κι αυτό), δεν εξαργυρώνεται ... μόνο επιβεβαιώνεται.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, ξεκινώντας εμείς οι ίδιοι, να συμπεριφερόμαστε σαν Έλληνες και να μην έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση κανενός.

Gogo P.