Αν κάνετε συχνά αυτό, είστε διανοητικά πολύ δυνατοί...

Αν κάνετε συχνά αυτό, είστε διανοητικά πολύ δυνατοί...

«Είμαι η μεγαλύτερη κλαψιάρα»- Ronda Rousey, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια MMA

Συχνά πιστεύουμε ότι το κλάμα είναι για τον αδύναμο και ότι είσαι μαλακός αν δείχνεις αισθήματα. Λοιπόν, ένας επιστήμονας πιστεύει το αντίθετο. Ο William H. Frey II, Ph.D. είναι ένας νευροεπιστήμονας και ερευνητής δακρύων στο Νοσοκομείο Regions στο St. Paul, στη Minnesota και πιστεύει ότι «το κλάμα δεν είναι μόνο μια ανθρώπινη απόκριση στη θλίψη και στην απογοήτευση, αλλά είναι επίσης και υγιές. Το κλάμα είναι ένας φυσικός τρόπος να μειωθεί το συναισθηματικό στρες που δεν έχει ελεγχθεί και έχει αρνητικές σωματικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης του κινδύνου καρδιαγγειακής πάθησης και άλλων διαταραχών που σχετίζονται με το στρες». Η Ronda Rousey, πρωταθλήτρια MMA και ενδεχομένως η πιο σκληρή γυναίκα στον κόσμο, παραδέχεται ανοιχτά ότι κλαίει πριν ένα αγώνα, και είναι η πρωταθλήτρια. Εδώ είναι τρεις λόγοι που το κλάμα στην πραγματικότητα σημαίνει ότι είστε δυνατοί:

Σας κάνει να αισθάνεστε καλά

Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε από τον Dr. Frey, ανακάλυψε ότι οι γυναίκες κλαίνε κατά μέσο όρο 5,3 φορές τον μήνα ενώ οι άνδρες κλαίνε κατά μέσο όρο 1,3 φορές τον μήνα. Όταν συναντάτε το πρόβλημά σας κατά μέτωπο και απελευθερώνετε όλη την συσσωρευμένη ενέργεια μέσα σας σε δάκρυα, είναι σαν να σπάει το νερό ένα φράγμα. Αγκαλιάστε αυτό το αίσθημα και αφήστε τα δάκρυα να κυλήσουν. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα μετά.

Απομακρύνει τις τοξίνες και την κακιά ενέργεια

Το κλάμα όχι μόνο σας βοηθάει να εκφραστείτε αλλά ο Dr Frey βρήκε επίσης ότι τα δάκρυα βοηθούν στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες και η κακιά ενέργεια που έχουν αναπτυχθεί από το στρες. Το κλάμα επίσης κατεβάζει την πίεση του αίματος και μειώνει τα επίπεδα του μαγγανίου σας, τα οποία όταν είναι πολύ ανεβασμένα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή νευρικότητα. Μιλάμε για μια υπέρτατη απελευθέρωση!

Σας κάνει ανθρώπινους

Δεν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από το να κλαίτε μπροστά σε κάποιον. Χρειάζεται πραγματικά ένα δυνατό άτομο να είναι ικανό να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αυτό βοηθάει τους άλλους να εκφράσουν τα αισθήματά τους. Αφού σταματήσετε να κλαίτε, βεβαιωθείτε ότι θα αγκαλιαστείτε.

Μετάφραση: awakengr.com

via davidwolfe.com