Ilha da Queimada Grande: Το πιο θανατηφόρο νησί στον πλανήτη...

Ilha da Queimada Grande: Το πιο θανατηφόρο νησί στον πλανήτη...

Τον απόλυτο τρόμο προκαλεί στους ανθρώπους ένα νησάκι στη νοτιοανατολική ακτή της Βραζιλίας, το Ilha da Queimada Grande. Και πώς όχι όταν ονομάζεται «νησί των φιδιών» και φιλοξενεί περίπου 4.000 δηλητηριώδη και άκρως επικίνδυνα ερπετά.

Μεταξύ άλλων, αποτελεί σπίτι για ένα από τα πιο δηλητηριώδη και υπό εξαφάνιση φίδια του κόσμου, του χρυσού βόθρακα.

Ilha Queimada Grande 2

Το δηλητήριό του είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει μεγάλα πουλιά και να τα ρίξει στο έδαφος ενώ πετούν! Οι χρυσοί βόθρακες χαρακτηρίζονται μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους θηρευτές της φύσης.

Ευτυχώς, τα φίδια αυτά ζουν μόνο σε αυτήν την περιοχή που δεν κατοικείται από ανθρώπους.

Οι Αρχές δεν επιτρέπουν έτσι σε κανέναν άλλον εκτός από ερευνητές να επισκεφτούν το συγκεκριμένο νησί.

Ωστόσο, μια δημοσιογράφος του 9 News το έκανε, έχοντας μαζί της ωστόσο εξιδεικευμένο ιατρικό επιτελείο για κάθε ενδεχόμενο.

4239 Snake Island An island with 2 million snakes and zero human population 01

Μιλώντας στο news.com.au, η Τάρα Μπράουν δήλωσε: «Όταν μιλήσαμε με έναν ντόπιο ψαρά μάς είπε: "δεν είναι καλή ιδέα, δεν θέλετε να πάτε εκεί". Υπάρχουν μύθοι με ολόκληρη οικογένεια που ξεκληρίστηκε εκεί και με πειρατές που έθαψαν θησαυρούς, τους οποίους προστατεύουν τα ερπετά. Ο ψαράς μάς είπε ότι ποτέ δεν πηγαίνουν εκεί, γιατί όποιος πηγαίνει δεν ξαναγυρίζει»...

Τα «golden lancehead» είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα από οποιοδήποτε άλλο ερπετό, ενώ ένα δάγκωμα αρκεί για να πεθάνει ένας άνθρωπος μέσα σε μόλις μία ώρα.

Πηγή: cnn.gr