Αυτές είναι οι 10 χώρες με το καλύτερο φαγητό

Αυτές είναι οι 10 χώρες με το καλύτερο φαγητό

Σε κάθε ταξίδι, τα δύο σημαντικότερα πράγματα που οφείλει να γνωρίσει κάποιος, είναι η κουλτούρα και η κουζίνα του νέου αυτού τόπου, άλλωστε. >>

10. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τα περισσότερα δημοφιλή φαγητά των ΗΠΑ προέρχονται από κουζίνες… άλλων χωρών. Βέβαια, οι Αμερικανοί έχουν «τα έχουν φέρει στα μέτρα τους» βελτιώνοντάς τα και προσθέτοντας κι άλλα υλικά, αφού τα φαγητά είναι αγαπημένα αρκετών λαών. Όμως, εξίσου ελκυστικά είναι και τα παραδοσιακά τους πιάτα, όπως η σαλάτα cobb.

9. Μεξικό

Εάν έπρεπε να διαλέξετε μία μόνο κουζίνα για την υπόλοιπη ζωή σας, αυτή θα μπορούσε άνετα να είναι του Μεξικό, καθώς πρόκειται για μια χώρα που στο φαγητό της έχει συμπεριλάβει σχεδόν τα πάντα. Μεταξύ της εντσιλάδα και των τάκος, του παγωτού και της κεσαδίγια, θα βρείτε ελληνικές σαλάτες και αρκετό ινδικό κάρυ. - Πηγή: Pixabay

8. Ταϊλάνδη

Η κουζίνα της Ταϊλάνδης θυμίζει κάτι από… ορχηστρική μουσική, αφού πάντα γίνεται ένας άψογος συνδυασμός βοτάνων και μπαχαρικών με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη γεύση. Οι επιρροές των πιάτων προέρχονται από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Μιανμάρ, αλλά και το δικό τους ξεχωριστό στοιχείο που καθιστά την ταϊλανδέζικη κουζίνα μία από τις καλύτερες του κόσμου.

7, Ελλάδα

Ελιές, φέτα, πολύχρωμες σαλάτες και ψητό κρέας. Το φαγητό στην Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν με παράπονο, αφού στα περισσότερα πιάτα συμπεριλαμβάνεται ελαιόλαδο, ένα υλικό λατρεμένο των τουριστών κι όχι μόνο. Το να τρώει κάποιος σε αυτή τη χώρα, είναι σαν να μαθαίνεις την ιστορία της, όπως αναφέρει και το CNNi.

6. Ινδία

Μια κουζίνα που χρησιμοποιεί τα μπαχαρικά της με τόσο μεγάλη αφθονία, που στο τέλος ακόμη και το κρέας είναι απλά μια δεύτερη επιλογή. Οι σεφ της Ινδίας, είναι αφοσιωμένοι στη γεύση.

5. Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες μαγειρεύουν με όση ακρίβεια χρησιμοποιούν και στη μηχανική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πλούσιο γεύμα kaiseki, το οποίο «παρουσιάζει» τις εποχές σε μια «εξάπλωση της οπτικής και μαγειρικής ποίησης».

4. Ισπανία

Φαγητό, ποτό, ύπνος. Μετά δουλειά για δύο ώρες, φαγητό και ποτό. Αυτός είναι με λίγα λόγια ο τρόπος ζωής στην Ισπανία, που κατά βάθος ζηλεύεται από πολλούς. Οι Ισπανοί μαγειρεύουν όπως χορεύουν φλαμένκο: με άπειρο πάθος.

3. Γαλλία

Εάν είστε ένας από αυτούς που δεν απολαμβάνουν να τρώνε επειδή «υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από το φαγητό», τότε πρέπει να επισκεφθείτε το Παρίσι, όπου όλοι αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του καλού φαγητού.

2. Κίνα

Οι άνθρωποι που χαιρετιούνται ρωτώντας ο ένας τον άλλο «Έχεις φάει;» είναι σίγουρα αυτοί που έχουν τον μεγαλύτερο εθισμό με το φαγητό. Το φαγητό στην Κίνα είναι πάντα αποτελούσε κάτι σαν φυγή για τους ανθρώπους.

1. Ιταλία

Το ιταλικό φαγητό ελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες. Και είναι λογικό, αφού πρόκειται για τόσο απλά και πεντανόστιμα πιάτα. Όπως η αγαπημένη όλων, η πίτσα. Ή... νούντλς, λάδι, σκόρδο και ίσως ντομάτα ή λίγο μπέικον και… έχετε το τέλειο πιάτο!

Πηγή: cnn