Η παραδεισένια παραλία της Χαλκιδικής κατακτά τα βρετανικά Μέσα

Η παραδεισένια παραλία της Χαλκιδικής κατακτά τα βρετανικά Μέσα

Όσοι έχουμε βρεθεί Χαλκιδική, σίγουρα δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην μαγευτική ομορφιά αυτού του τόπου. Πολλοί τουρίστες έρχονται για μία χρονιά να την επισκεφτούν και τελικά καταλήγουν να γίνουν θαμώνες διάφορων περιοχών της.

Έτσι και ο δημοσιογράφος Andy Jones, δημοσίευσε στο site της βρετανικής Express ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, που έκανε για την Χαλκιδική! Σε αυτό, αποκαλύπτει ποια σημεία της περιοχής τον συγκλόνισαν, τις εικόνες που είδε και τις εμπειρίες που έζησε, μαζί με την οικογένειά του.

Αρχικά, βρέθηκε στα νησάκια Δρένια, που βρίσκονται στην Αμμουλιανή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα Δρένια ήταν παράξενα και όμορφα, υπέροχα ήρεμα και απείραχτα από τους ανθρώπους».

Με μία κρουαζιέρα, μπόρεσαν να θαυμάσουν το Άγιο Όρος και την χερσόνησο του Άθωνα. «Το Άγιο Όρος, είναι ανεξάρτητο και αυτοκυβερνούμενο από την Ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας. Σε αυτό, δεν επιτρέπονται γυναίκες και οι άνδρες που επιθυμούν να το επισκεφτούν, πρέπει να κάνουν αίτηση τουλάχιστον 3 μήνες πριν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο αφιέρωμά του ο Andy Jones.

agio oros

«Τα σύνορα ελέγχονται από την αστυνομία και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει την ακτή στα 500 μέτρα, αν δεν έχει άδεια» συμπληρώνει.

Στο Άγιο Όρος, ζουν περίπου 2000 μοναχοί, οι οποίοι ζουν σε ένα από τα 20 μοναστήρια και αναχωρητήρια. «Παρά τους περιορισμούς, η κρουαζιέρα ήταν καταπληκτική και ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Τα μοναστήρια που είδαμε από το σημείο που βρισκόταν το σκάφος μας, ακόμα και από μακρινή απόσταση, φαινόντουσαν τόσο μεγαλοπρεπή, στο σημείο που έφταναν να είναι ”κραυγαλέα”».

Simonos petras 1

O Andy Jones και η οικογένειά του, βρέθηκαν και στην Ουρανούπολη, όπου απόλαυσαν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αγόρασαν κρασί και μέλι, φτιαγμένο από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Ακόμη, απόλαυσαν και άλλα παραδοσιακά εδέσματα και χταπόδια και ψάρια, σε διάφορα εστιατόρια της περιοχής, ενώ παράλληλα απόλαυσαν τον ήλιο και την θέα του θαλασσινού κόλπου του τοπίου.

Κλείνοντας το αφιέρωμά του, εκθείασε για μία ακόμη φορά την ομορφιά και την γαλήνη της Χαλκιδικής. «[Οι διακοπές στην Χαλκιδική] μας προσέφεραν ηρεμία, ιδιωτικότητα και ηρεμία, με δόσεις ιστορικών αξιοθέατων. Εξερευνήσαμε νησάκια και κάναμε βουτιές, ό,τι πρέπει για να κρατήσουμε την μικρή μας οικογένεια απασχολημένη… Απλά τέλεια».

ouranopolh

via