Όλος ο πλανήτης νοιάζεται για την μουσική, εκτός από την Ελλάδα

Όλος ο πλανήτης νοιάζεται για την μουσική, εκτός από την Ελλάδα

Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικός ο τίτλος κάνετε λάθος. Ακούμε αυτές τις μέρες το φεστιβάλ Σαν Ρέμο και βλέποντας το ενδιαφέρον των Ιταλών για το τραγούδι τους, σκεφτόμαστε πως σταθερά εδώ και 60 χρόνια στηρίζουν τα φεστιβάλ τους, προωθούν με κάθε τρόπο την μουσική τους.

Όταν είπα σε υπουργό για την ανάγκη αναβίωσης του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ή δημιουργία νέου φεστιβάλ, ήταν σαν να μην το άκουσε, αφού σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Δεν μιλάμε για ΗΠΑ και Βρετανία, Σκανδιναβία και άλλες χώρες που η μουσική απασχολεί τους αρχηγούς κρατών σε καθημερινή βάση. Αλήθεια εδώ πότε μιλούν για μουσική οι πολιτικοί αρχηγοί;

Ξέρω ότι ενοχλεί κάποιους, αλλά οι πολιτικοί μας δεν διαφέρουν από τους πολίτες που διαχειρίζονται τις τύχες τους.

Όλοι έχουν άλλες προτεραιότητες, η μουσική είναι για να κάνουμε δηλώσεις όταν πεθαίνει κάποιος που ήταν αγαπητός στον λαό, ή να κάνουμε φιγούρα χορεύοντας στην Τουρκία ή σε κανένα μαγαζί.

Αν δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την μουσική όπως κάνουν οι Αμερικανοί πρόεδροι, οι Άγγλοι πρωθυπουργοί και ακολουθούν οι πολίτες τους, πώς θα το κάνουν οι απλοί πολίτες;

Εδώ για το αυτονόητο που θα ήταν η στήριξη μιας προσπάθειας σαν την δική μας, όλοι μας κοροϊδεύουν, τόσα εκατομμύρια μας ακολουθούν, αλλά οι πολιτικοί δεν βλέπουν πολιτική εκμετάλλευση, ο κόσμος πιστεύει ότι όλα πρέπει να είναι τζάμπα ή να καλύπτονται οικονομικά από αυτούς που καλύπτουν έμμεσα όσους νομίζουν ότι έχουν ανάγκη, έτσι μας αγνοούν.

Κώστας Ζουγρής

Μερικά από τα τραγούδια στο φετινό Σαν Ρέμο.

Irama "La ragazza con il cuore di latta"

Ultimo "I tuoi particolari"

Loredana Berté "Cosa ti aspetti da me"

Nek "Mi farò trovare pronto"

Simone Cristicchi "Abbi cura di me"

The Zen Circus "L'amore è una dittatura"

Νέος διαγωνισμός με δώρο 5πλό cd του Elvis Presley με όλες τις επιτυχίες του στην δεκαετία του '50, στην κλήρωση θα πάρουν μέρος όσοι κάνουν δωρεά οποιοδήποτε ποσό, μαζί δώρο 2 έντυπα βιβλία με τα Άλμπουμ του αιώνα.

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'