Αφήστε το ροκ ήσυχο, θα βρει τον δρόμο του

Αφήστε το ροκ ήσυχο, θα βρει τον δρόμο του

Διάβασα προχθές σε ένα από τα μεγαλύτερα Αμερικάνικα site την πρόταση τους για τα 10 ροκ άλμπουμ που περιμένουμε με ενδιαφέρον στην χρονιά που μόλις άρχισε.

Ομολογώ, ότι παρά την ηλικία μου έβαλα τα γέλια και μετέφερα τον προβληματισμό μου και στον Πετρίδη που συμφώνησε απόλυτα.

Στα 10 άλμπουμ που προτείνουν, όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλα ανάλογα site, σχεδόν κανείς καλλιτέχνης δεν είναι μικρότερος από 50 ετών, συνήθως είναι γύρω στα 70.

Με ανάλογες προτάσεις πιστεύουν ότι θα κρατήσουν ζωντανό το ροκ;

Το Χιπ χοπ είναι χρόνια μπροστά σε ηχητικά ευρήματα από το ροκ, άκουγα το πρωί από ροκ σταθμό αυτό το τραγούδι του LL Cool J και πραγματικά συνειδητοποίησα το πόσο μπροστά είναι πάντα οι μαύροι καλλιτέχνες.

Μπορεί να μην είναι τα 'καλύτερα παιδιά', αλλά στην μουσική τους ξεπερνούσαν πάντα τους λευκούς μουσικούς, γιατί η μουσική βγαίνει μέσα από τις παραδόσεις των λαών και οι μαύροι είναι κοντά στην παράδοση.

Τι προτείνουν λοιπόν οι ροκ σελίδες; Weezer, My Bloody Valentine, Springsteen, Foo Fighters, Pearl Jam, Bob Mould, Cure, Smashing Pumpkins, Cranberries και Hootie and The Blowfish.

Ειλικρινά πιστεύετε ότι το ροκ μπορεί να κάνει το μπαμ με αυτά τα ονόματα;

Υπάρχουν αρκετά καινούργια ονόματα που θα μπορούσαν να προωθηθούν, αλλά αυτοί που γράφουν στα ΜΜΕ ψάχνουν να βρουν όσο πιο άγνωστα ονόματα μπορούν, για να προκαλέσουν εντύπωση.

Το ροκ έχει ανάγκη από προσαρμογή στην πραγματικότητα και όχι από την συντήρηση ονομάτων που φέρνουν χρήματα σε μία συγκεκριμένη εταιρεία που ελέγχει τις περισσότερε συναυλίες.

Κώστας Ζουγρής

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.