Πώς μπορούν οι μετανάστες/πρόσφυγες να λύσουν όλα τα προβλήματα της χώρας

Πώς μπορούν οι μετανάστες/πρόσφυγες να λύσουν όλα τα προβλήματα της χώρας

Εδώ και αρκετά χρόνια η αύξηση της παρουσίας των μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει πια ένα συνηθισμένο φαινόμενο και πρέπει όλοι, και πρώτη η εκάστοτε κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την παρουσία αυτών των ανθρώπων αφού για διάφορους λόγους, με πιο βασικό πιστεύω αυτόν της διαφθοράς, το φαινόμενο δεν πρόκειται να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι είναι σε αριθμό οι επισκέπτες μας, αλλά συνολικά μπορεί να είναι τόσοι, όσοι Έλληνες μας έφυγαν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά εδώ, ή έψαχναν για καλύτερες συνθήκες εργασίας

Κατά την γνώμη μου, που είναι μια τρελή γνώμη για την Ελληνική πραγματικότητα, η χώρα πρέπει να νομιμοποιήσει όσο μπορεί περισσότερους και να φροντίσει να εργάζονται νόμιμα ώστε να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και να ενταχθούν στην καταναλωτική κοινωνία μας.

Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να λύσει αυτομάτως το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας. Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι που εργάζονται, εργάζονται σε μαύρη εργασία, ανεπίσημα και είναι σαν να μην υπάρχουν.

Οι νόμιμοι μετανάστες λαμβάνουν ένα σημαντικό ποσό σαν επιδότηση, θα μπορούσε ίσως να βρεθεί, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ένωση, ένας τρόπος, να παίρνουν πχ αυτοί οι άνθρωποι άλλα 200-300 ευρώ, εκτός της επιδότησης και να δουλεύουν ώστε να ενταχθούν κανονικά στην Ελληνική κοινωνία και να πάψουν να φιλοξενούνται σε δύσκολες συνθήκες σε ειδικούς χώρους.

Πού να δουλέψουν; ποιος επιχειρηματίας δεν θα ήθελε ειδικευμένους εργάτες με τόσο χαμηλό ημερομίσθιο. Βέβαια αυτό ίσως είναι εις βάρος των Ελλήνων, αλλά οι Έλληνες μόνο σαν ντελίβερι και εργαζόμενοι στα φαγάδικα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην εργασία σήμερα.

Είναι βαριά λέει τα πρόστιμα και έχει μειωθεί η μαύρη εργασία, δηλαδή έχει μειωθεί και η διαφθορά;

Τις σκέψεις αυτές έκανα διαβάζοντας ότι η Γερμανία, για κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια απορρόφησε 720.000 ξένους και αυτό βοήθησε σε σημαντικό ποσοστό την οικονομία της χώρας, γιατί όλοι αυτοί, εκτός από ασφαλιστικές εισφορές, είναι και καταναλωτές.

Όμως με προσγείωσε φίλος μου λέγοντας ότι η Γερμανία είναι κράτος.

Κώστας Ζουγρής