Η απήχηση που είχαν οι Beatles δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συγκρότημα

Η απήχηση που είχαν οι Beatles δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συγκρότημα

Η προβολή της ταινίας για την ζωή του Freddie Mercury ώθησε πολλούς από τους φίλους του να παρέμβουν στις σελίδες μας και να γράψουν σε μερικές περιπτώσεις για το πόσο μεγάλος τραγουδιστής ήταν, φτάνοντας στο σημείο να τον τοποθετήσουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στην κορυφή.

Oi Queen είναι πράγματι ένα σημαντικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής με μεγάλη προσφορά, η οποία κατά την γνώμη μου υπολείπεται όμως έναντι αυτής που είχαν αρκετά άλλα συγκροτήματα, αυτό είναι βέβαια υποκειμενικό και το κοινό συνήθως παρασύρεται από διάφορους παράγοντες, ειδικά στην Ελλάδα συνήθως σπάνια έχουμε πραγματική εικόνα για την αξία του κάθε συγκροτήματος.

O εξαιρετικός Freddie Mercury όταν αποφάσισε να κάνει προσωπική καριέρα κόντρα στην επιθυμία των υπολοίπων μελών του γκρουπ, σχεδόν έφαγε τα μούτρα του και είχε μέτρια απήχηση με σαφώς ελαφρά καλύτερη αντιμετώπιση μετά τον θάνατο του, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στον Mick Jagger, αλλά και σε πολλούς άλλους σημαντικούς τραγουδιστές που ποτέ δεν κατάφεραν να έχουν, έστω μια απήχηση που να πλησιάζει αυτή που είχε το συγκρότημα τους.

Οι μόνοι που το κατάφεραν ήταν τα μέλη των Beatles που είχαν τεράστια απήχηση στις προσωπικές τους καριέρες, ακόμα και ο Ringo που δεν ήταν και ο πρώτος τραγουδιστής.

Μόνο ένα συγκρότημα πλησίασε κάπως σε επιτυχία των μελών του, αυτή των Beatles και αυτοί δεν είναι βέβαια από τους πολύ αγαπημένους των φίλων της μουσικής, τουλάχιστον όσο οι Queen, οι Pink Floyd και αρκετοί άλλοι.

Οι Genesis είναι αυτοί που σε κάποιο βαθμό πλησιάζουν τους Beatles στην απήχηση που είχαν τα μέλη τους στην προσωπική τους καριέρα σε όλο τον πλανήτη.

Phil Collins, Peter Gabriel και Mike Rutherford είχαν επιτυχία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και αυτό δεν είναι τυχαίο, ειδικά ο πρώτος ήταν πραγματικός σουπερστάρ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια απαραίτητα ότι ήταν και ο καλύτερος..

Προσωπικά νομίζω ότι είναι άδικο να υπάρχει τόση αδιαφορία για καλλιτέχνες όπως ο Marc Bolan στον οποίο οφείλουν πολλά Queen και David Bowie, αλλά ποτέ δεν έγραψε κανείς κάτι για μια πιθανή ένταξη του στο Rock and Roll Hall Of Fame.

Οι Beatles λοιπόν και τα επιτεύγματα των μελών τους στην προσωπική τους καριέρα δεν έχουν αντίπαλο και δύσκολα θα αποκτήσουν στο μέλλον.

Όσο για τους Genesis αξίζουν μεγαλύτερης εκτίμησης από τους Έλληνες φίλους τους.

Αυτά γράφω στις 12:30 το βράδυ και περιμένω βοήθεια στην σελίδα μας, αντί να κοιμάμαι.

Κώστας Ζουγρής

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7801401390139002340035656

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835