Έχουν αμερόληπτη ανθρώπινη άποψη οι μουσικές πλατφόρμες;

Έχουν αμερόληπτη ανθρώπινη άποψη οι μουσικές πλατφόρμες;

Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτούς που προτείνουν διάφορους τρόπους για να μας βοηθήσουν να βγούμε από την καθημερινή μας προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αρκετοί από αυτούς μας δίνουν διάφορες ιδέες που προσπαθούμε με την σειρά μας να εφαρμόσουμε όπου βέβαια είναι δυνατόν,

Σήμερα ένας φίλος μας με αφορμή την προσφορά μας με 3 cd με το σάουντρακ της ταινίας A Star Is Born εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν ο κόσμος σήμερα ενδιαφέρεται για τα cd αφού τα πάντα υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Κάθε Παρασκευή, φαντάζομαι όλες οι μουσικές πλατφόρμες θέτουν στην διάθεση των επισκεπτών τους τις εκατοντάδες νέες κυκλοφορίες, αυτό είναι ένα σημαντικό θετικό επίτευγμα για τους φίλους της μουσικής που έχουν πια την δυνατότητα, με ελάχιστα χρήματα ή και καθόλου σε μερικές περιπτώσεις, να ακούσουν εκατομμύρια τραγούδια και να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις μουσικές τους ανησυχίες.

Όμως σίγουρα οι μουσικές πλατφόρμες δεν έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν το κάθε άλμπουμ, το κάθε τραγούδι και όποτε το κάνουν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι τα κίνητρα τους είναι διαφορετικά από αυτά των επισκεπτών τους.

Μπορούν να κρίνουν οι μουσικές πλατφόρμες, κατά την γνώμη μου όχι. Το να δημιουργήσουμε λίστες για τις πλατφόρμες θα ωφελήσει οικονομικά τις πλατφόρμες και όχι εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα προβολής που έχουν αυτοί, στην πραγματικότητα έχουμε μόνο εσάς.

Μπορούν να αποφασίσουν για το τι μας αρέσει; το προσπαθούν, αλλά δεν είναι όλοι τόσο εύκολοι ακροατές, έχουν απαιτήσεις.

Τέλος μπορούν να προτείνουν άλμπουμ ή τραγούδια, σίγουρα μπορούν με την βοήθεια των προγραμματιστών και αυτών που δημιουργούν τις Playlist.

Όσοι είναι παρατηρητικοί θα έχουν διαπιστώσει την συγκεκριμένη προβολή καλλιτεχνών σε μόνιμη βάση, ειδικά από τις δημοφιλείς σελίδες που σχετικά πρόσφατα άλλαξαν ιδιοκτησιακά χέρια και πέρασαν σ'αυτούς που ελέγχουν πολλά ΜΜΕ ταυτόχρονα.

Η δική μας κρίση δεν είναι βέβαια αλάνθαστη, όμως, σίγουρα όχι από τύχη, ο χρόνος σχεδόν πάντα μας δικαιώνει εδώ και πολλά χρόνια, αυτό το κριτήριο προσπαθούμε να μεταφέρουμε, όχι μόνο στα δικά μας παιδιά, αλλά και σε εσάς που μας παρακολουθείτε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ωφεληθεί επαγγελματικά από το κριτήριο μας, αν και οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει, θεμιτό, ο άνθρωπος ξεχνάει σοβαρότερα πράγματα, από το να αλλάξει κάποιος την ζωή του.

Όσοι εμπιστεύονται την κρίση μας και έχουν την δυνατότητα, μπορούν να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς μας, να ενισχύουν την προσπάθεια μας και να γίνουν μέλη της ομάδας που λαμβάνει αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.

Το A Star Is Born και όλα τα άλμπουμ προτιμούμε να το έχουμε σε φυσική μορφή από να το ακούμε στις μουσικές πλατφόρμες, οι εταιρείες όμως έχουν άλλα σχέδια για εμάς, και βέβαια πάντα τα υλοποιούν χωρίς να ρωτήσουν τους πολίτες.

Κώστας Ζουγρής

Παράκληση σε όσους μας βοηθούν με μέσα στα οποία δεν γράφει το mail τους, να μας το κάνουν γνωστό στο apotis4stis5@yahoo.com ώστε να τους στέλνουμε τις ενημερώσεις μας.

Ο νέος διαγωνισμός μας είναι 3 cd με τα τραγούδια της ταινίας A Star Is Born, Νο 1 σε Αγγλία και Αμερική. Συμμετέχουν όσοι κάνουν οποιαδήποτε δωρεά. Η κλήρωση θα γίνει στις 11/11.

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7801401390139002340035656

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835