Συγκινητικό γράμμα του Nick Cave για τον χαμό του γιου του

Συγκινητικό γράμμα του Nick Cave για τον χαμό του γιου του

Ο Nick Cave μοιράστηκε μια συναισθηματική ανοικτή επιστολή για το πώς εξακολουθεί να αισθάνεται την παρουσία του γιου του, Arthur, ο οποίος πέθανε το 2015 σε ηλικία 15 ετών.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης απάντησε σε μια επιστολή φίλης της μουσικής του η οποία δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «κάποια επικοινωνία» με την οικογένεια και τους φίλους της που είχαν πεθάνει πρόσφατα.

O Cave απάντησε: "Αν αγαπάμε, λυπόμαστε ... αισθάνομαι ακόμα την παρουσία του γιου μου γύρω μου, αλλά μπορεί να μην είναι εκεί."

Ο Άρθουρ πέθανε στην Βρετανία πέφτοντας από έναν γκρεμό στο Μπράιτον.

Ο Cave δημοσίευσε την επιστολή στο The Red Hand Files, μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει με τους οπαδούς του.

Γιατί η θλίψη δεν είναι κάτι που πρέπει να «ξεπεράσεις»

Μία οπαδός από τις ΗΠΑ έγραψε: «Έχω βιώσει το θάνατο του πατέρα μου, της αδερφής μου και την πρώτη μου αγάπη τα τελευταία χρόνια και αισθάνομαι ότι έχω κάποια επικοινωνία μαζί τους, κυρίως μέσα από όνειρα.

Εσύ και η Σούζι αισθάνεσαι ότι ο γιος σου Άρθουρ είναι μαζί σου και επικοινωνείς μαζί του με κάποιο τρόπο;"

Ο Cave ευχαρίστησε για την "όμορφη ερώτηση" και μοιράστηκε την εμπειρία του για την αντιμετώπιση της θλίψης.

"Η θλίψη και η αγάπη είναι παντοτινά συνυφασμένες.Η θλίψη είναι η τρομερή υπενθύμιση των βάσεων της αγάπης μας και, όπως η αγάπη, η θλίψη είναι αδιαπραγμάτευτη.Υπάρχει μια τεράστια έκταση στη θλίψη που κατακλύζει τους μικροσκοπικούς εαυτούς μας».

"Μέσα σε εκείνο το περιστρεφόμενο γύρο υπάρχουν όλες οι τρέλες, τα φαντάσματα, τα πνεύματα και οι επισκέψεις των ονείρων και όλα όσα θέλουμε να βιώνουμε μέσα στην αγωνία μας.

«Αυτά είναι πολύτιμα δώρα που είναι εξίσου έγκυρα και τόσο αληθινά όσο χρειαζόμαστε να είναι. Είναι οι οδηγοί πνεύματος που μας οδηγούν από το σκοτάδι».

"Τον ακούω να μιλά σε μένα, τους γονείς μου, να με καθοδηγεί, αν και μπορεί να μην είναι εκεί.

Ουσιαστικά τα φαντάσματα, τα πνεύματα αυτά είναι ιδέες, είναι οι εκπληκτικές μας φαντασιώσεις που αναζωπυρώνονται μετά από μία καταστροφή.

Ακολουθήστε τις ιδέες σας, γιατί από την άλλη πλευρά της ιδέας είναι η αλλαγή και η λύτρωση, δημιουργήστε τα δικά σας πνεύματα, καλέστε τους, σαν να είναι ζωντανοί, μιλήστε τους.

Φαίνεται αδύνατο, αλλά οι φαντασιώσεις μας επιστρέφουν σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια στην πραγματικότητα..

Με πληροφορίες από το BBC

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036

EUROBANK GR1002603940000130200197486

ALPHA BANK GR7801401390139002340035656

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835