Μετά σας φταίει το Χιπ χοπ....

Μετά σας φταίει το Χιπ χοπ....

Αυτοί που ενδιαφέρονται δήθεν για την νέα καλή μουσική και κυρίως το ροκ και την απήχηση που έχει στην χώρα μας, καλό είναι να το ξανασκεφτούν διαβάζοντας τις επόμενες γραμμές.

 

Οι Wolf Alice είναι ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα αυτής της δεκαετίας. Συγκρότημα σπουδαίο επίσης και στα live με μία χαρισματική τραγουδίστρια, χθες το δεύτερο άλμπουμ τους Vision Of Life πήρε το βραβείο Mercury σαν το καλύτερο των τελευταίων 12 μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Όταν τους παρουσιάσαμε για πρώτη φορά με το πρώτο τραγούδι τους, πριν ακόμα κλείσει η ΕΡΤ και βέβαια στην αρχική μορφή του site. Αργότερα ήταν στις προτιμήσεις του Γιάννη Πετρίδη που πρότεινε το πρώτο τους άλμπουμ, αλλά εισέπραξε την αδιαφορία των αναγνωστών μας.

 

Τα δύο άλμπουμ τους τα έχουμε επιλέξει στα καλύτερα της χρονιάς, με το πρόσφατο στο Νο 8 του 2017.

 

Όταν ήλθαν για συναυλία στην χώρα μας εισέπραξαν σχεδόν την αδιαφορία του κοινού, όπως παλαιότερα το ίδιο είχε συμβεί με τους Florence+The Machine.

 

Το ότι έπαιξαν νωρίς δεν είναι δικαιολογία, γιατί όταν θέλεις να δεις ένα συγκρότημα, πας και το πρωί.

 

Το ίδιο αδιάφορα πέρασαν τα βίντεο από τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα στις μετέπειτα προβολές τους στις διάφορες σελίδες.

 

Δυστυχώς για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, η επαφή του νεότερου κοινού με την μουσική, σταματάει στο επίπεδο των επιτυχιών που προβάλλονται από παντού και μόνο για να είναι υποτίθεται μέσα στα πράγματα τρέχει στις συναυλίες των παλαιότερων μεγάλων ονομάτων από Scorpions μέχρι Nick Cave.

 

Ακόμα και οι Kasabian που ανήκουν στα νεότερα συγκροτήματα είχαν επιτυχία στις συναυλίες εδώ, πολλά χρόνια μετά τις πρώτες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη.

 

Δημήτρης Ζουγρής