BTS σαν να λέμε μπουζούκια από την Ταϋλάνδη

BTS από την Κορέα θα πάνε πάλι Νο 1 στην Αμερική, το χρήμα κινεί τα πάντα

Εδώ και μερικά χρόνια οι Κορεάτες μέσω μεγάλων εταιρειών τους που έχουν σχέση με την τεχνολογία, προσπαθούν να προωθήσουν στην δύση βάση συγκεκριμένου όπως φαντάζομαι σχεδίου, την Κορεάτικη ποπ.

Το ίδιο κάνουν αρκετές χώρες από την ανατολή, εδώ και χρόνια με την κλασική μουσική και έχουν πετύχει σημαντικά πράγματα στην δύση.

Είναι μεθοδικοί, ξέρουν να ξεχωρίζουν τα ταλέντα από τα εκατοντάδες εκατομμύρια των κατοίκων τους και τα προωθούν.

Ταλέντο έχουν και τα δικά μας παιδιά και κάτι ανάλογο προτείναμε στην προηγούμενη υπουργό πολιτισμού αλλά δεν ήταν εύκολο να αντιληφθεί την δύναμη και το χρήμα που μπορεί να φέρει σ ε μια χώρα η μουσική, πέρα από την πολιτιστική προσφορά.

Δυστυχώς η ευαισθησία του Έλληνα είτε είναι υπουργός ή απλός πολίτης, εξαντλείτε στην επιρροή ή την στιγμιαία απόλαυση που θα έχει μέσα από τα χαζοχαρούμενα τηλεοπτικά talent show τα οποία, όσον αφορά την μουσική, δεν περνούν πια και τις καλύτερες μέρες τους στις πολιτισμένες χώρες.

Αλήθεια ποιο τραγούδι από την Eurovision έχει κάνει καριέρα εδώ και χρόνια; ποιος καλλιτέχνης από τα talent show έκανε κάτι στην χώρα μας εδώ και χρόνια;

Οι BTS είναι ένα καλό αντίγραφο των νεανικών ποπ Αμερικάνικων συγκροτημάτων που κατά καιρούς κάνουν επιτυχία, ήταν οι One Direction τώρα θα είναι για 2-3 χρόνια οι BTM.

Αν η Ελληνική αγορά είχε δυναμική, θα μας έστελναν μπουζούκια από την Ασία, γιατί ξέρουν να εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Κώστας Ζουγρής