Το Από τις 4 στις 5 ανήκει σε εσάς, όπως η μουσική και η ελεύθερη σκέψη

Το Από τις 4 στις 5 ανήκει σε εσάς, όπως η μουσική και η ελεύθερη σκέψη

Από τον Κώστα Ζουγρή

Όταν ακούς συχνά ένα είδος μουσικής, η ακοή σου εξοικειώνεται και εισχωρεί σε ένα καινούργιο κόσμο που πια αποτελεί προνόμιο μόνο των νεαρών σε ηλικία.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να πείσουμε όλους αυτούς που μας ακολουθούν να ακούνε την σύγχρονη Χιπ χοπ σκηνή.

Ούτε και εμείς πιστεύουμε ότι είναι όλα καλά άλμπουμ, τα περισσότερα θα έλεγα ότι δεν ακούγονται και έχουν ελάχιστη διάρκεια ζωής.

Όμως υπάρχουν και καλλιτέχνες που ανεξάρτητα της κοινωνικής συμπεριφοράς τους, είναι ταλαντούχοι και σχεδόν πάντα οι δίσκοι τους έχουν κάτι να πουν.

Ο Kanye West, πέρα από τις ιδιοτροπίες του είναι ένας από αυτούς, ο Kendrick Lamar και δεκάδες άλλοι που κατά καιρούς, από το 1980 φροντίζουμε να τους μαθαίνετε εγκαίρως.

Ο Πετρίδης μου θύμισε την ιστορία με τον ακροατή που μας κάλεσε στο τηλέφωνο στην δεκαετία του '90 για να συγχαρεί τον Γιάννη για την αρχική θέση του για το Χιπ χοπ, από τις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν έλεγε ότι το Χιπ χοπ ήλθε γαι να μείνει και ο ακροατής είχε καλέσει τότε, το 1980 για να επικρίνει τον Γιάννη για την άποψη του.

Αν θυμάμαι καλά ήταν εκτός Αθηνών, μάλλον από την Θεσσαλονίκη και αμέσως τον έδωσα στον Γιάννη για να βγει στον αέρα και να πει την γνώμη του.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; ότι εμείς από μικρά παιδιά δεν πάψαμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, το ίδιο κάνουν και όσοι μας ακολουθούν.

Προσπαθώντας να βρω διέξοδο στις οικονομικές ανάγκες που έχει η λειτουργία αυτής της σελίδας, κάλεσα για πολλαπλή φορά μια σειρά από διαφημιστικές εταιρείες και πολυεθνικούςε ομίλους, από παντού πήρα επαίνους για το περιεχόμενο μας και απόρριψη ή αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.

Από την άλλη η προσπάθεια μας να προσελκύσουμε κάποιους με ψηφιακά μουσικά βιβλία και δώρα σε cd και βινύλια είναι αποτυχημένη.

Άγνωστο το αν οι επισκέπτες μας δεν συγκινούνται πια με την μουσική, σίγουρα όμως, δεν συγκινούνται πια με εμάς και θα έλεγα ότι ενοχλούνται σε κάθε έκκληση μας για βοήθεια.

Το Από τις 4 στις 5 όμως έχει σήμερα ένα μεγάλο όγκο δεδομένων καταχωρημένων, σαν μια μικρή βιβλιοθήκη και θα είναι κρίμα να πάει χαμένο.

Εγώ και ο Πετρίδης δεν θα είμαστε για πάντα κοντά σας, και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα μπορούμε να παρακολοθούμε τις εξελίξεις.

Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα για να συνεχίσουν το έργο μας, αλλά όπως είπε και η Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ στην συνέντευξη που δημοσιεύσαμε 'Η ζωή θέλει κόπο, όχι κόλπο', ζούμε όμως σε μια χώρα που σχεδόν όλοι οι πετυχημένοι τα καταφέρνουν με διάφορα κόλπα, εμείς λοπόν που έχουμε μάθει στον κόπο και όσοι μεγάλωσαν κοντά μας με τα ίδια ιδανικά, θα την έχουν μόνιμα 'δύσκολη'.

Στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, το Ποπ & Ροκ, τώρα στο site και βέβαια ο Γιάννης στο ραδιόφωνο, πάντα βλέπουμε στο μέλλον και αυτό το ξέρετε γι'α υτό και μας ακολουθείτε.

Έχω σταματήσει πια να βλέπω συχνά την αύξηση των μοναδικών επισκεπτών, είδα πριν λίγο ότι είναι κοντά στα 7.050.000, νούμερο συγκλονιστικό, που όμως αφήνει αδιάφορους τους πάντες αφού μόνο 4 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν.

Ότι έχουμε δημιουργήσει, το οφείλουμε σε εσάς, μην το αφήσετε να χαθεί και δεν μιλάμε μόνο για την μουσική, η χώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο, μερικά πράγματα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.