Η ανιψιά μου φέτος θα πάει πρώτη δημοτικού, της αρέσει η Aretha...

Η ανιψιά μου φέτος θα πάει πρώτη δημοτικού, της αρέσει η Aretha...

Πριν δυο χρόνια περίπου την είχα αγκαλιά στο υπολογιστή και έβαλα ν ακούσει για πρώτη φορά το think με την Βασίλισσα από την ταινία blues brothers Της έκανε μεγάλη εντύπωση και με την παιδική περιέργεια άρχισε να ρωτάει διάφορα του στυλ γιατί φοράει ποδιά γιατί είναι η μπλούζα της λερωμένη γιατί σπρώχνει αυτόν τον κύριο γιατί φοράει πασούμια ,βάλτο πάλι να το ξαναδούμε και άλλα τέτοια. Έκτοτε μου το ζητάει να το ακούσει καμιά δεκαριά φορές τον χρόνο περιγράφοντας το με τον κωδικό της.

Βάλε μου την μαγείρισσα.

Δεν κάνουν λάθος τα παιδιά έχουν πρωτόλεια και καθαρή σκέψη δεν έχουν δηλητηριαστεί ακόμα από τα πρέπει και τα δήθεν και ότι τους αρέσει ή τους κάνει εντύπωση βγαίνει πηγαία από την καρδιά τους.

Το ίδιο γίνεται και με τους μεγαλύτερους δεν αντιλέγω, ίσως όχι τόσο φανερά, ίσως όχι τόσο μαγικά.

Την επόμενη φορά που θα μου το ζητήσει θα προσπαθήσω να της εξηγήσω ότι η αυτή η κυρία η μαγείρισσα είναι στην πραγματικότητα Βασίλισσα και φτιάχνει στέμματα με την φωνή της ή κάτι τέτοιο. Ότι προκύψει εκείνη την στιγμή.

Πάντως το παραμύθι (για μικρούς και μεγάλους) κάνει λόγο για Βασίλισσα που οι υπήκοοί της την αγαπούσαν πάρα πολύ. Και τα παραμύθια δεν λένε ψέματα.