Ο Γιάννης Πετρίδης o Elvis, o Δίας και τα Καβείρια μυστήρια

Απάντηση του Γιάννη Πετρίδη στον Γιάννη Εξηνταρίδη και όσους άλλους απορούν αν κάνει διακοπές τον Αύγουστο

Γιάννη, καλημέρα, τον Αύγουστο του 1977 ήμουνα σε διακοπές στην Ιταλία, σε κάποιον επαρχιακό δρόμο, θυμάμαι μάλιστα ότι περνούσα μια γέφυρα τη στιγμή που άκουσα από το ραδιόφωνο ότι ο Elvis πέθανε. Οι εκπομπές ήταν ηχογραφημένες.

Και πριν 41 χρόνια, όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα στα media ήταν εντελώς διαφορετικά.

Είχαμε ετοιμάσει ένα από τα γνωστά αφιερώματα και οι ακροατές προφανώς θα αναρωτήθηκαν πώς ο Πετρίδης δεν αναφέρθηκε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Από τότε δεν έκανα ξανά διακοπές τον Αύγουστο και τα επόμενα χρόνια όταν έλειπα από την Αθήνα σε ανάλογες περιπτώσεις ο Κώστας έκανε την εκπομπή ή έβγαινα στο τηλέφωνο.

Και βέβαια κάνω διακοπές, αλλά αποφεύγω τον Αύγουστο, η Αττική έχει καταπληκτικές παραλίες για κολύμπι και μετά κατ' ευθείαν στην εκπομπή, εξ άλλου δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που να έχει τόσο κοντά υπέροχα μέρη για μπάνιο.

Η Λήμνος που είστε είναι το αγαπημένο μου νησί. Αφού επισκέφτηκα πολλά άλλα νησιά στο Αιγαίο ή το Ιόνιο, κατέληξα ότι η Λήμνος είναι αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στις προτιμήσεις μου, κυρίως γιατί δεν είναι τόσο τουριστική όσο άλλα νησιά, έχει εκπληκτικές απομονωμένες παραλίες, αλλά και μια ιστορία που εμένα με ιντριγκάρει, μια και εκεί βρίσκεται η πιο αρχαία πόλη της Ευρώπης που φτιάχθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια.

Ο Δίας πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο, σ' αυτό το νησί, υπάρχουν βέβαια και τα Καβείρια μυστήρια..

Έχω περάσει πολλά καλοκαίρια στη Λήμνο.

Σήμερα στην εκπομπή θα αφιερώσω το Summer Knows του Michel Legrand, που σύντομα θα εμφανισθεί στο Ηρώδειο, σε εσένα την γυναίκα σου, το συνεργάτη του site μας Κωστή Μπίτσιο, που το άκουσε από την εκπομπή μας το 1996 όταν ήταν στην Λήμνο και σε ένα παλιό ακροατή που τώρα είναι διευθυντής στο φεστιβάλ κινηματογράφου 'νύχτες πρεμιέρας' που έρχεται και πάλι τον επόμενο μήνα, Λουκά Κατσίκα.