Ποια είναι η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας με βάση το ζώδιο της;

Ποια είναι η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας με βάση το ζώδιο της;

Η γυναίκα Κριός

Τη γυναίκα Κριό σπάνια θα την συναντήσουμε ν’ αγωνίζεται για την απελευθέρωση της γυναίκας, αλλά αυτό είναι κάτι που δε της χρειάζεται, αφού τα καταφέρνει μια χαρά μέσα στον κόσμο των ανδρών. Αρέσει στους άνδρες για την δυναμική της προσωπικότητα, και δεν χάνει καθόλου τη θηλυκότητα της.

Σκέφτεται σαν άνδρας, ενώ αισθάνεται σα γυναίκα – σαν μια πολύ ρομαντική γυναίκα. Όταν είναι ερωτευμένη, μπορεί να θυσιάσει τα πάντα. Αλλά. όπως και ο άνδρας Κριός, είναι φτιαγμένη για να κάνει καριέρα και αυτό ίσως δημιουργήσει προβλήματα, αν παντρευτεί έναν άνδρα που θα τη θέλει κλεισμένη στο σπίτι. Για να λέμε την αλήθεια, δεν της αρέσουν ιδιαίτερα οι δουλειές του σπιτιού: προτιμά να πληρώνει μια άλλη γυναίκα για τις δουλειές αυτές, ενώ αυτή θα εκφράζει, πιο δημιουργικά τα ταλέντα της. Ζηλεύει πολύ τον σύντροφο της – δεν αφήνει να γυρίσει τα μάτια του προς «άλλες» κατευθύνσεις αλλά ταυτόχρονα, είναι πολύ πιστή.

Ακόμα κι αν ο γάμος της δεν πηγαίνει καλά, ποτέ δεν θα αναζητήσει τον έρωτα έξω από αυτόν. Πιστεύει στις καθαρές εξηγήσεις και αυτό κάνει, αν δει ότι υπάρχει πρόβλημα στο γάμο της. Είναι καλή φίλη, αλλά έχει την τάση να λέει πάντα σε επιτακτικό τόνο, στους άλλους συμβουλές για τη ζωή τους. Σαν μητέρα, είναι αυστηρή με τα παιδιά της αλλά τα βοηθάει ταυτόχρονα να μάθουν να στηρίζονται στον εαυτό τους. Είναι περήφανη για τους γιους της, μπορεί όμως να δυσκολευτεί στη συνεννόηση με τις κόρες της όταν αυτές αρχίσουν να μεγαλώνουν. Ο άνδρας Κριός, αντίθετα, «κακομαθαίνει» τις κόρες του και είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους γιους του, όσο περήφανος και να είναι γι’ αυτούς.

Η μόδα ενδιαφέρει πάντα τη γυναίκα Κριό και, συνήθως, της ταιριάζουν πολύ τα απλά, καλοραμμένα ρούχα. Της ταιριάζουν επίσης πολύ τα φαρδιά παντελόνια, μια και είναι, σχεδόν πάντα λεπτή. Η Σίντυ Κρώφορντ είναι παράδειγμα τυπικής Κριού. Η Μπέτυ Νταίηβις, επίσης, αν και χωρίς την τυπική εμφάνιση της γυναίκας Κριού, έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου της: ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ενάντια στους κινηματογραφικούς παραγωγούς για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της μπορεί να το αποδείξει αυτό.

Η γυναίκα Ταύρος

Καλλίγραμμη στα νιάτα της, μπορεί όμως να παχύνει με τα χρόνια. Μια και ο πλανήτης που κυβερνά τον Ταύρο είναι η Αφροδίτη, είναι σίγουρα όμορφη – και πάντα γοητεύει το αντίθετο φύλο. Η γυναίκα Ταύρος είναι αισθησιακή, της αρέσει να κάνει έρωτα και η αισθησιακή ικανοποίηση είναι γι’ αυτήν βασικό στοιχείο ενός πετυχημένου γάμου. Αυτό που θα την στενοχωρήσει πιο πολύ απ’ όλα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη μεριά του άνδρα της.

Αν μια γυναίκα Ταύρος στραφεί αλλού για παρηγοριά, να είστε σίγουροι ότι δεν θα φταίει αυτή. Είναι από τη φύση της πιστή, αλλά ταυτόχρονα, δεν ανέχεται να μην εκτιμά ο άνδρας της τα σωματικά της προσόντα – σε μια τέτοια περίπτωση, φροντίζει να του δείχνει πόσο τα εκτιμάνε οι άλλοι.

Η γυναίκα Ταύρος σαν νοικοκυρά βαριέται συχνά. Συνήθως, αναβάλλει τις μονότονες, κουραστικές δουλειές. Είναι όμως καλή οικοδέσποινα και προσφέρει γενναιόδωρα φιλοξενία στους καλεσμένους της.

Όποτε δεν είναι στα κέφια της, φτάνει λίγη μουσική για να αποκτήσει πάλι την συνηθισμένη καλή της διάθεση. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν και μια δυο γουλιές από το κατάλληλο ποτό. Ξέρει κι αυτή να εκτιμά την ευεργετική δράση ενός ποτού και της αρέσει, συνήθως, ένα απεριτίφ πριν από το δείπνο. Γι’ αυτό, αν ζείτε με μια γυναίκα Ταύρο, πιείτε ένα ποτό μαζί της γυρίζοντας από τη δουλειά σας κάθε βράδυ. Διαθέστε της όμως πολύ χρόνο να ετοιμαστεί, αν σκοπεύετε να βγείτε μαζί της έξω: της είναι αδύνατο να ετοιμαστεί βιαστικά. Μην στενοχωριέστε όμως: το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει για τις ώρες που περιμένατε.

Η γυναίκα Δίδυμος

Είναι μια γλυκύτατη σύζυγος – αρκεί ο άνδρας της να θέλει για το σπίτι του την τέλεια νοικοκυρά. Κάνει βέβαια, τις δουλειές του σπιτιού με το δικό της σύστημα: θα στοιχίσουν ακριβά στο σύζυγο της όλα όσα της χρειάζονται για να νοικοκυρέψει το σπίτι της γρήγορα και όπως θέλει αυτή. Δεν της αρέσει να χάνει χρόνο για να μαγειρεύει, αλλά, από την άλλη μεριά, είναι πάντα έτοιμη να καλωσορίσει επισκέπτες στο σπίτι της, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι τέλεια συγυρισμένο.

Είναι αυτή που είναι και έτσι ζητάει να την βλέπουν και οι άλλοι.
Η γυναίκα Δίδυμος τα πάει εξίσου καλά και με τους άνδρες και με τις γυναίκες. Είναι πάντα έτοιμη να δώσει φιλικές συμβουλές. Παίρνει ενεργά μέρος σε γυναικείες οργανώσεις και ξέρει να διοργανώνει με μοναδικό τρόπο συγκεντρώσεις για καφέ.

Δεν τα πολυκαταφέρνει με τον ισολογισμό των λογαριασμών του σπιτιού. Ευτυχώς έχει συνήθως το μισθό της, με τον οποίο τους καλύπτει. Στη γυναίκα Δίδυμο αρέσουν οι εκδρομές του Σαββατοκύριακου, όπως και στον άνδρα του ζωδίου αυτού και επιμένει ότι πρέπει ν’ αποκτήσει δικό της αυτοκίνητο, για να τρέχει πατώντας μόνη της το γκάζι. Δεν είναι όμως από τους καλύτερους οδηγούς: αφαιρείται εύκολα και αλλάζει λωρίδα πιο συχνά απ’ ότι χρειάζεται, ενοχλώντας τους πιο συντηρητικούς οδηγούς.

Για την γκαρνταρόμπα της, της αρέσουν οι αντιθέσεις – και τι συνδυασμούς κάνει, συνήθως! Μπορείτε πάντα να καταλάβετε πότε σας πλησιάζει μια γυναίκα Δίδυμος: από το θόρυβο που θα κάνουν τα πολυποίκιλα και περίεργα κοσμήματα της.

Η γυναίκα Καρκίνος

Πολύ δημοφιλής στο ανδρικό φύλο, εξαιτίας της θηλυκότητας της, η γυναίκα Καρκίνος βρίσκει την πλήρωση της στο ρόλο της συζύγου και μητέρας. Ίσως φλερτάρει λίγο με τους άνδρες πριν παντρευτεί, αλλά ποτέ δεν θα αποδεχτεί εντελώς τις ιδέες και τις συνήθειες μιας «απελευθερωμένης» κοινωνίας: όχι γιατί είναι σεμνότυφη, αλλά γιατί γνωρίζει καλά ότι για να έχει μια σχέση ελπίδες ν’ αντέξει στο χρόνο, πρέπει να επισφραγιστεί με την ευλογία της εκκλησίας.

Στη ζωή της αναζητά την ασφάλεια. Έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν να γεννήσει παιδιά, μόνο μέσα στα πλαίσια ενός γάμου, όπως έγινε μ’ αυτή, τους γονείς της και τους παππούδες της. Δεν θέλει τα παιδιά της να έχουν προβλήματα στη ζωή τους, λόγω κοινωνικών προκαταλήψεων.

Μπορεί να την δείτε, μερικές φορές έντονα βαμμένη της αρέσει η λάμψη και η διασκέδαση, παρά το γεγονός ότι είναι γενικά ντροπαλή. Έτσι, δείχνει την ρομαντική πλευρά του εαυτού της, που ψάχνει για διέξοδο. Από επαγγέλματα, της αρέσει ό,τι έχει σχέση με τον άνθρωπο: επαγγέλματα υγείας, κοινωνικές επιστήμες. Έχει εμπορικό μυαλό, αλλά πολύ εύκολα Θα θυσιάσει μια τέτοια καριέρα, όσο πετυχημένη και να είναι, για το γάμο και το νοικοκυριό.

Η γυναίκα Καρκίνος λατρεύει τα μωρά – όλα τα μωρά – και θα χαρεί να φυλάξει και το οίκο σας, όταν χρειαστεί. Είναι όμως υπερβολικά συναισθηματική και κλαίει πολύ εύκολα. Δεν της αρέσει να την εκμεταλλεύονται και ίσως χρησιμοποιήσει το κλάμα για να γίνει το δικό της, όταν δει ότι η οικογένεια παραγίνεται ανδροκρατική. Παρότι τα πηγαίνει, γενικά, καλά με τις άλλες γυναίκες, δεν συνηθίζει τα γυναικεία κουτσομπολιά. Όλοι οι φίλοι της ξέρουν, ότι μπορούν να της εμπιστευθούν άφοβα τα μυστικά τους.

Είναι αρκετά πρακτική στις δουλειές της μέρας – αλλά το βράδυ, κάτω από το σεληνόφως, τα πράγματα αλλάζουν. Αποκτά τότε, μια μυστηριακή αιθέρια γοητεία που μαγεύει κάθε άνδρα που θα βρεθεί κοντά της. Η γυναίκα Καρκίνος θυμάται πάντα γενέθλια και γιορτές. Δίνει σημασία σ’ αυτά και θέλει να δίνουν την ίδια σημασία και οι άλλοι. Όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι θα πρέπει να ξέρουν ότι τίποτα δεν την πληγώσει τόσο βαθιά, όσο η αδιαφορία τους σχετικά με την ανάμνηση ιδιαιτέρων στιγμών του παρελθόντος.

Είτε παντρεμένη είναι, είτε ανύπαντρη, συχνά βιώνει το φόβο ότι οι δεσμοί της με τους κοντινούς ανθρώπους κινδυνεύουν να χαλαρώσουν και ενστικτωδώς, ψάχνει να βρει τρόπο ώστε να τους πλησιάσει συναισθηματικά ακόμα περισσότερο. Έτσι, αν ανήκετε σ’ αυτούς τους ανθρώπους και τύχει να ξεχάσετε κάποια από τις «σημαντικές» ημερομηνίες, θα κλειστεί στο καβούκι της και θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πλήρως το λάθος σας.

Οι Καρκίνοι – άνδρες και γυναίκες – δεν πετάνε τίποτα στα σκουπίδια με ευκολία. Η γυναίκα Καρκίνος μπορεί να γίνει ενοχλητική, στην επιμονή της να μην πετάτε στα σκουπίδια ότι δεν σας χρειάζεται «μια μέρα θα χρειαστεί», λένε, καθώς μαζεύουν τα άχρηστα που έχετε ήδη πετάξει στο καλάθι. Και μη νομίσετε ότι μπορείτε να τους κρατήσετε μυστικό: η τηλεπάθεια τους θα είναι σίγουρα συντονισμένη στο δικό σας μήκος κύματος.

Η γυναίκα Λέων

Είναι ένα εκθαμβωτικό πλάσμα – όταν στολίζεται με όλα τα λαμπρά της κοσμήματα, θα πρέπει να φορέσει μαύρα γυαλιά για να περιορίσει την ακτινοβολία που εκπέμπει γύρω της. Στο περιβάλλον της αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο και, όπως είναι αρκετά τολμηρή, είναι αδύνατο να της πάρετε τον πρώτο ρόλο σε μια παρέα, μια και η μαγνητική της προσωπικότητα τραβάει την προσοχή των άλλων.

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του άνδρα Λέοντα και ακόμα περισσότερα:•έχει για παράδειγμα την ικανότητα να παραμένει ατάραχη ακόμα και όταν αντιμετωπίζει κάποια κρίσιμη κατάσταση. Επίσης, η ικανότητα της να παραμένει ευγενική όταν αντιμετωπίζει ακοινώνητους ανθρώπους, είναι κάτι που τη χαρακτηρίζει. Η γυναίκα Λέων συγκεντρώνει άφθονους θαυμαστές και τους χρησιμοποιεί για πλήρη επίδειξη. Όπου πηγαίνει μεταφέρει την ακολουθία της μαζί και όλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι ζητήσει.

Στις μετακινήσεις της μπορεί να έχει μαζί της ένα μικρό σκυλάκι, συνήθως ένα πεκινουά. Λατρεύει τις γάτες, που της συμπεριφέρονται με το γνωστό τους. ανεξάρτητο στυλ, χωρίς διακρίσεις για κανένα. Μακριά από μνησικακίες, θαυμάζει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους, εκτιμώντας την εξυπνάδα των ξεχωριστών αυτών ζώων.

Δεν θα μπορέσετε να την πείσετε να φωτογραφηθεί με ένα πραγματικό λιοντάρι: δεν φοβάται, αλλά αποφεύγει να εκθέσει τον εαυτό της σε ανόητους κινδύνους, θα σε ρωτήσει, παρ’ όλα αυτά, αν θαυμάζεις την προσωπογραφία που της έκανε ο πιο μοντέρνος ζωγράφος της εποχής (στην πραγματικότητα – θα αισθανθεί ταπεινωμένη αν χρειαστεί να σε προσκαλέσει ιδιαιτέρως για να προσέξεις αυτό, που το είχε προετοιμάσει με τόσο μεγαλειώδη επιδεικτικότητα).

Η γυναίκα Παρθένος

Ποτέ δεν θα δείτε μια γυναίκα Παρθένο με τα μαλλιά της στα ρόλεϋ, ή να τριγυρνάει στο σπίτι της με μια απλή ρόμπα. Από το πρωί, που θα ξυπνήσει, (και ξυπνάει νωρίς) μέχρι το βράδυ που θα πάει για ύπνο, θα έχει συνέχεια, μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Έχει βέβαια, πολύ καλό γούστο σε θέματα ντυσίματος και μακιγιάζ. Ξέρει πολύ καλά ότι είναι λάθος να ακολουθεί τυφλά τη μόδα και ξοδεύει πολύ λιγότερα για ρούχα, απ’ ότι οι άλλες γυναίκες (αυτό γιατί, συνήθως, προτιμάει το κλασικό στυλ, που ποτέ δεν είναι έξω από τη μόδα).

Της αρέσουν ιδιαίτερα τα παλιά κοσμήματα – και τα μικρά μπιμπελό. Κάνει ιδανική διαχείριση του σπιτιού της – ξέρει πάντα τι ξοδεύει και ποτέ δεν της λείπει κάτι. Πάντα το τραπέζι της είναι γεμάτο και χορταστικό, χωρίς όμως τίποτα περιττό. Η επίπλωση του σπιτιού της θα είναι επαρκής, αλλά όχι βαριά. Τα χρώματα θα είναι ουδέτερα, μια και δεν της αρέσουν οι έντονοι συνδυασμοί.

Ρίξτε μια ματιά στο φαρμακείο της: είναι γεμάτο με χάπια, σωληνάρια και μπουκαλάκια και πάντα έχει ένα τέλεια εξοπλισμένο κιβώτιο πρώτων βοηθειών κι αυτό γιατί οι γυναίκες Παρθένοι (όπως και οι άνδρες) έχουν υποχονδριακές τάσεις. Αν τύχει και ακούσουν οτιδήποτε για κάποιο ιατρικό θέμα, είναι πιθανό ότι γρήγορα θα βρεθούν στο γιατρό τους, για ένα ακόμα τσεκ-απ. Παρότι είναι ευαίσθητες στον πόνο, είναι πολύ θαρραλέες στον οδοντίατρο – έχουν μια έντονη φοβία ότι θα χάσουν τα δόντια τους από αμέλεια.

Η γυναίκα Παρθένος δεν είναι σεμνότυφη, αλλά δεν ευχαριστιέται και ιδιαίτερα το σεξ όσο αφοσιωμένη και να είναι στο σύντροφο της – εκτός φυσικά, αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες, στο ατομικό της ωροσκόπιο, που ερεθίζουν τη σεξουαλική της επιθυμία. Για το λόγο αυτό, αν ο γάμος της την ικανοποιεί κατά τ’ άλλα, δεν θα στενοχωρηθεί και πολύ. όταν ο σύντροφος της βρει αλλού «παρηγοριά». Η απιστία του αυτή δεν θα θεωρηθεί επαρκής λύγος, για να ζητήσει διαζύγιο.

Ακόμα και η έντονα ερωτική πλευρά της, δεν θεωρεί ότι το σεξ είναι τόσο σημαντικό, ώστε να γίνονται καυγάδες εξαιτίας του. Όπως αρκετές γυναίκες, αποδέχεται το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει διαφορά στη γενετήσια επιθυμία, μεταξύ δύο ανθρώπων και – εάν βέβαια υπάρχει διακριτικότητα και από το άλλο μέρος – είναι προετοιμασμένη να παραβλέψει το γεγονός. Όμως, όσο αφορά τους Παρθένους – άνδρες και γυναίκες – η αγάπη δεν είναι τυφλή. Όσο πιστοί και να είναι στους κοντινούς τους ανθρώπους, διακρίνουν τα ελαττώματα τους και δεν δυσκολεύονται καθόλου να τους τα υπενθυμίσουν.

Η γυναίκα Ζυγός

Είναι πιο σκληρή από τον άνδρα Ζυγό αν και καταφέρνει να το κρύβει. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα να μεταχειρίζεται τον άνδρα της και μπορεί να τον πείσει ότι μαζί της είναι πολύ ευχαριστημένος, γιατί έχει δίπλα του, συνεχώς, την πιο πιστή σύντροφο.

Η γυναίκα Ζυγός γνωρίζει πως να πετυχαίνει την καλύτερη εμφάνιση με πολύ λίγα έξοδα, αλλά αυτό οφείλεται, σε κάποιο ποσοστό, στην ικανότητα της να τα φτιάχνει μόνη της. Δημιουργεί, έτσι, ένα ευτυχισμένο σπίτι, χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η ειρηνική ατμόσφαιρα και η αρμονία γύρω της. Δεν είναι ενθουσιώδης σαν νοικοκυρά: όταν έχει την οικονομική δυνατότητα, θα βάλει καθαρίστρια να της καθαρίσει το σπίτι και μπορεί να είναι, ορισμένες φορές, πολύ ακατάστατη (όπως ο άνδρας Ζυγός). Μην περιμένετε να είναι ακριβής στην ώρα της. Αλλά, είναι πάντα έτοιμη να δεχθεί επισκέπτες και δεν παραπονιέται, όταν ο άνδρας της τους καλέσει, χωρίς πρώτα να την ενημερώσει.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι, πως προτιμάει να μένει στο σπίτι της, παρά να βγαίνει έξω, μακριά από αυτό. Στην πράξη, ο άνδρας της παραπονιέται συνήθως ότι καθυστερεί πολύ να ετοιμαστεί, όταν πρόκειται να βγουν έξω, προσπαθώντας να διαλέξει αυτό που θα φορέσει, από όσα έχει στην ντουλάπα της.
Η μητέρα Ζυγός είναι φιλόστοργη, αλλά όχι πολύ αυταρχική. Ενθαρρύνει τα παιδιά της να βασίζονται στον εαυτό τους και να κάνουν συναναστροφές με άλλα παιδιά, ελεύθερα. Αλλά, έχει την αδυναμία να πιστεύει ότι τα παιδιά της είναι ανώτερα από τα άλλα παιδιά, πράγμα το οποίο ερεθίζει τις άλλες μητέρες, όταν επιμένει σ’ αυτό.

Η γυναίκα Ζυγός είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον σύζυγο της, γιατί μπορεί και τον βοηθά πολύ στην καριέρα του. Προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συζύγου της και προσπαθεί να είναι ιδανική οικοδέσποινα, όταν ο σύζυγος προσκαλεί στο σπίτι του τους προϊσταμένους του. Επίσης, πρόθυμα θα κάνει τον κόπο να δημιουργήσει κοινωνικές διασυνδέσεις όταν αυτό πρόκειται να αποβεί σε όφελος του συζύγου της.

Έχει ένα ιδιαίτερο ελάττωμα, όπως και ο άνδρας Ζυγός δεν μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς του έρωτα, αν και δεν έχει πρόθεση να φερθεί άπιστα στο σύζυγο της. Όλοι οι Ζυγοί είναι πολύ επιδεκτικοί στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο και δέχονται ευχάριστα την ερωτική προσοχή των άλλων, για να ενισχύσουν την ανεπαρκή τους αυτοπεποίθηση.

Η γυναίκα Σκορπιός

Η γυναίκα Σκορπιός έχει σίγουρα, μια ξεχωριστή γοητεία που τη διακρίνει κανείς μόνο σ’ αυτή. Είναι μια «μοιραία γυναίκα» και όλες οι άλλες, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να ζηλεύουν την ικανότητα της να μαγεύει τους άνδρες. Όμως, πρέπει να πούμε, ότι οι γυναίκες Σκορπιοί δεν κάνουν τίποτα για να κλέψουν τα αισθήματα των ανδρών άλλων γυναικών – παρ’ όλα αυτά, όταν βρίσκονται να συμμετέχουν σε ερωτικά τρίγωνα, σίγουρα δεν φταίνε αυτές.

Φαίνεται ότι κάποια δύναμη τις τραβάει προς τα εκεί, κυρίως γιατί ο άνδρας που θα παντρευτούν, προσπαθεί μετά από κάποιο χρόνο, να ξεφύγει από το μαγνητισμό τους – και γρήγορα κάποιος άλλος παίρνει τη θέση του, στην ερωτική τους ζωή.

Οι γυναίκες Σκορπιοί είναι φτιαγμένες για να κάνουν καριέρα και όχι για νοικοκυρές. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να πετύχει ο γάμος σας με μια Σκορπιό, είναι να την ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια της σε απασχολήσεις έξω από το σπίτι – αυτό θα διευκόλυνα τη σχέση σας και τη ζωή σας. Μην προσπαθήσετε ποτέ να κρατήσετε μυστικό απ’ αυτή, ούτε και να διανοηθείτε να την κοροϊδέψετε με ψέματα: ξέρει ποια στιγμή πρόκειται να πείτε ψέματα και μπορεί να σας διακόψει, πριν ακόμα αρχίσετε.

Σαν μητέρα, είναι αφοσιωμένη στους γιους της, αλλά μπορεί να ζηλεύει τις κόρες της, όταν αυτές μεγαλώσουν. Δεν μπορεί να μη στενοχωριέται για την προσοχή που τους δείχνει το αντίθετο φύλο, όταν είναι και η ίδια μπροστά. Η ζωή με μια γυναίκα Σκορπιό μπορεί, μερικές φορές, να είναι πολύ ταραγμένη, αλλά οι άνδρες και τα παιδιά, που θα κάνουν τον κόπο να προσπαθήσουν να την καταλάβουν και να συγχωρήσουν τα τρωτά της σημεία, σίγουρα δε θα το μετανιώσουν. Έχει μια μοναδική ικανότητα να μεταδίδει τη ζωτικότητα της στους γύρω ανθρώπους της, κάτι που μπορεί να φανεί ανεκτίμητο, σε δύσκολες στιγμές.

Η γυναίκα Τοξότης

Φαίνεται κυρία, παρότι στο βάθος της κρύβεται ένα αγοροκόριτσο. Φοράει ωραία σύνολα και μαργαριτάρια, ενώ της πάνε πολύ τα σπορ ρούχα. Με μακριά ωραία πόδια, γίνεται αντικείμενο ζήλιας από τις άλλες γυναίκες. Δεν είναι καλή νοικοκυρά, αλλά οργανώνει πάντα με ενθουσιασμό, γιορτές και εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών. Από τα νιάτα της αλλά και αργότερα, πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία (αρχικά, γιατί ερωτεύτηκε τον παπά). Συχνά παντρεύεται κληρικό.

Της αρέσει να φλερτάρει, αλλά ερωτεύεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς ο κάθε έρωτας να κρατάει πολύ. Είναι πιστή στον άνδρα της (σ’ αυτό διαφέρει από τον άνδρα Τοξότη), αλλά όταν η ρουτίνα κυριαρχεί στο γάμο της. δεν παραλείπει να διαβάζει όποιο ερωτικό μυθιστόρημα πέσει στα χέρια της. Όπως και ο άνδρας του ζωδίου αυτού, αγαπάει πολύ τα ζώα, αλλά θα τα κυνηγήσει, δεν θα στριγκλίσει στη θέα ενός σκοτωμένου ζώου, όπως θα έκαναν πολλές.

Η γυναίκα Τοξότης μπορεί να πάρει πολύ περιφρονητικό ύφος μερικές φορές: καλά θα κάνετε να βρείτε γρήγορα τι κάνατε και τη δυσαρεστήσατε. Παρά το γεγονός αυτό, θα μοιραστεί τα πάντα μαζί σας, όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση, ακόμη κι αν δεν σας συμπαθεί ιδιαίτερα. Δυσκολεύεται να προσποιηθεί, αλλά τα καταφέρνει, όταν πρέπει, αρκετά καλά. Κανείς δεν περιμένει από τις γυναίκες να είναι λογικές και οι γυναίκες Τοξότες δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Παρ’ όλα αυτά, έχουν σωστή κρίση για όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Περιμένει από τα παιδιά της να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της, αλλά δεν τα πιέζει πέρα από τις δυνατότητες τους – πετυχαίνει το ποθητό αποτέλεσμα με την εμπιστοσύνη που τους δείχνει και την ενθάρρυνση που τους προσφέρει να δοκιμάσουν άφοβα τις δυνάμεις τους. Είναι πάντα έτοιμη και με χαρά δέχεται φίλους στο σπίτι, αλλά δεν είναι πάντα διαθέσιμη, όταν τα παιδιά της χρειάζονται μια συμβουλή – θα είναι υπερβολικά απασχολημένη με κάποια εκδήλωση, που οργανώνει. Το σπίτι μιας γυναίκας Τοξότη είναι ευχάριστο, αλλά ανοργάνωτο. Όποτε πηγαίνει για ψώνια, πάντα αγοράζει και άχρηστα πράγματα, πολλά από τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον σκουπιδοτενεκέ.

Η γυναίκα Αιγόκερος

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που κάνει τη γυναίκα Αιγόκερο να ξεχωρίζει – είναι, όμως, πολύ γοητευτική. Οι άνδρες θαυμάζουν σ’ αυτήν την ευφυΐα της, το εμπορικό μυαλό της, καθώς και την εμφάνιση της. Και μπορεί να είναι πολύ ωραία – όχι σαν φωτομοντέλο ίσως, αλλά σίγουρα, διαθέτει ωραίο, αδύνατο σώμα, ακόμα και. σε μεγαλύτερη ηλικία. Τότε είναι μάλιστα που έχει την πιο καλή της εμφάνιση.

Δεν έχει τα ελαττώματα, που αποδίδονται στο φύλο της: δεν είναι άστατη, παράλογη, ούτε παρασύρεται απ’ τα συναισθήματα της. Αλλά, όπως κι ο άνδρας Αιγόκερος, παθαίνει συχνά κρίσεις κατάθλιψης. Δεν θα ενδώσει στο γυναικείο κουτσομπολιό, έτσι, οι φίλες της αισθάνονται ασφαλείς να της εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Είναι οικονόμα στη διαχείριση του σπιτιού, έχει ένα πεντακάθαρο σπίτι, που ίσως όμως, να μην είναι διακοσμημένο με πολύ γούστο.

Προτιμά το παλιό στυλ στα έπιπλα καθώς και τα ήρεμα, ουδέτερα χρώματα. Ό,τι αγοράζει, το αγοράζει για να το χρησιμοποιήσει και όχι γιατί της αρέσει αισθητικά. Ψάχνει πάντα για ευκαιρίες στην αγορά και ποτέ δεν κάνει λάθος εκλογή.

Ο σύντροφος της ίσως αισθάνεται ότι δεν είναι συναισθηματική και ότι είναι υπερβολικά ορθολογίστρια. Αλλά αν είναι λογικός, θα μείνει μαζί της, ακόμη κι αν αυτή δεν εκπληρώσει τα πιο ρομαντικά του όνειρα. Χάρη σ’ αυτή, ένας άνδρας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην καριέρα του, μια και θα τον ενθαρρύνει ιδιαίτερα γι’ αυτό. Τα παιδιά της δυσκολεύονται να την πλησιάσουν, όμως αισθάνονται ασφαλή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον που μία μητέρα Αιγόκερος δημιούργησε. Και όταν έρθει η ώρα, δεν θα τα εμποδίσει να δοκιμάσουν τα φτερά τους μακριά από την οικογένεια, όσο κι αν υποφέρει, κρυφά: ξέρει καλά ότι πρέπει να μάθουν να στηρίζονται στις δυνάμεις τους.

Είναι ζηλιάρα; Είναι (όπως και ο άνδρας Αιγόκερος). Αυτό, γιατί, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και γενικά είναι αυτάρκεις, από τη φύση τους, οι Αιγόκεροι αισθάνονται την ανάγκη να είναι ασφαλείς μέσα στις σχέσεις τους με τους λίγους ανθρώπους, που γι’ αυτούς μετράνε. Ποτέ όμως δεν θα κάνουν σκηνή ζηλοτυπίας – απλά, η ζήλια θα τους κάνει να κλειστούν ακόμα πιο πολύ στον εαυτό τους.

Η γυναίκα Υδροχόος

Είναι μια γυναίκα που παίρνει ενεργά ρόλο σε οτιδήποτε οργανώνεται για το καλό της κοινότητας και είναι πιθανό ότι θα διευθύνει τη διοργάνωση. Δεν είναι όμως η τέλεια νοικοκυρά: τον πιο πολύ χρόνο της τον περνάει έξω από το σπίτι.

Η γυναίκα Υδροχόος δεν κάνει, «γυναικεία» κόλπα, συνήθως, ούτε έχει «γυναικείες» αδυναμίες: δεν ζηλεύει τις ομόφυλες της, δεν καταφεύγει σε πονηρά κόλπα, για να σαγηνέψει τους άνδρες – και σίγουρα, δεν προσκολλάται πάνω τους. Οι άνδρες τη σέβονται για την ικανότητα της να σκέφτεται όπως αυτοί και για την αυτοπεποίθηση της. Συνειδητοποιούν παράλληλα, ότι ποτέ δεν είναι σίγουρα δικιά τους κι αυτό τους προκαλεί μόνιμη έλξη γι’ αυτήν. Είναι πολύ ικανή σε καταστάσεις ανάγκης και πολύ θαρραλέα, όταν η κατάσταση απαιτεί γερά νεύρα.

Είναι επίσης από τη φύση της φτιαγμένη να πετύχει στην καριέρα της (όπως η γυναίκα Κριός). Σίγουρα, διαθέτει σωστή πολιτική σκέψη. Πολλές επιστήμονες έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου. Μια γυναίκα Υδροχόος θα μεγαλώσει τα παιδιά της με «μοντέρνο» τρόπο: διαφορετικά απ’ ότι πιστεύουν πολλές μητέρες δεν ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα δικά της παιδιά είναι καλύτερα από τα άλλα, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να «κεντρίσει» την ευφυΐα τους.

Τους δίνει αρκετές δυνατότητες να εκφράσουν την ατομικότητα τους, αλλά ενοχλείται όταν γίνονται υπερβολικά ανεξάρτητα και ξεφεύγουν από την επιρροή της. Πάντως, δεν θα διαμαρτυρηθεί, όταν τα παιδιά της ζητήσουν να φύγουν από την οικογενειακή φωλιά. Είναι πάντα ευγενική με όποιον ή όποια ερωτευθούν τα παιδιά της. Σαν πεθερά, κερδίζει τη συμπάθεια του ή της συζύγου των παιδιών της. μια και δεν προσπαθεί να εισβάλλει στην προσωπική τους ζωή.

Η γυναίκα Υδροχόος είναι πάντα έτοιμη να φιλοξενήσει τους φίλους του συντρόφου της. ακόμα κι αν τους καλέσει απροειδοποίητα στο σπίτι. Δεν αισθάνεται άσχημα αν της έρθουν επισκέψεις όταν το σπίτι της δεν είναι τέλεια συγυρισμένο, μια και δεν την ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που δημιουργεί.

Υπάρχει, πάντα, κάτι το ξεχωριστό στο ντύσιμο της. Χωρίς να γίνεται σκλάβα της μόδας, φοράει ότι της αρέσει, ανεξάρτητα αν αυτό της πηγαίνει ή όχι. Συνήθως, πάντως, έχει καλό γούστο – μέχρι κάποιο βαθμό: μια μικρή αταίριαστη λεπτομέρεια, δεν φτάνει ευτυχώς, για να καταστρέψει εντελώς, ένα ωραίο σύνολο. Ένα από τα μεγαλύτερα της προτερήματα είναι ότι στη συμπεριφορά της δεν υπάρχει τίποτα το μικροπρεπές.

Μπορεί συχνά να εναντιώνεται, όπως και ο άνδρας Υδροχόος στους γύρω της, αλλά δεν είναι στενόμυαλη. Στις άλλες γυναίκες, ίσως φανεί περίεργος ο ψυχρός τρόπος, με τον οποίο αντιδρά στην απιστία του συντρόφου της: γι’ αυτήν όμως, είναι πολύ πιο σημαντικό να τον βλέπει σαν φίλο, παρά σαν εραστή. Αυτός βέβαια, πιστεύει ότι ποτέ δε θα καταφέρει να τη γνωρίσει εντελώς: κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο για οποιονδήποτε συνδέεται με έναν Υδροχόο.

Η γυναίκα Ιχθύς

Είναι ο τύπος γυναίκας που έλκει τους άνδρες, όχι μόνο για τη σεξουαλικότητα της (την οποία έχει άφθονη), αλλά γιατί είναι υπομονετική, ακούει με προσοχή, δίνει κουράγιο όταν το χρειάζονται, ανέχεται τα ελαττώματα τους και είναι πάντα έτοιμη να τους συγχωρήσει, αν κάνουν κάποιο λάθος.

Οι άλλες γυναίκες ζηλεύουν τη δημοτικότητα της στους άνδρες και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί απορρίπτει τόσες καλές ευκαιρίες για έναν πραγματικά καλό γάμο και παντρεύεται κάποιον που θα της είναι φορτίο για όλη της τη ζωή. Αυτό το κάνει, γιατί πιστεύει ότι θα μπορέσει να τον αλλάξει προς το καλύτερο. Επιπρόσθετα, είναι πολύ πιο γοητευτικός από τους σοβαρούς τύπους που την φλερτάρανε. Οι γυναίκες του ζωδίου αυτού προτιμούν τους αμαρτωλούς άνδρες από τους αγίους.

Η γυναίκα Ιχθύς δεν είναι μεθοδική νοικοκυρά: στην πραγματικότητα, αν πρέπει να φτιάχνει μόνη το σπίτι της, ο άνδρας της θα πρέπει να προετοιμαστεί για μόνιμη αταξία. Στο σπίτι όμως αυτό, υπάρχει μια πολύ χαρούμενη, ήρεμη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν μουρμούρες – βέβαια, θα χρειασθεί ο σύζυγος της να φάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του σπιτιού: Έχεί χάσει, η γυναίκα Ιχθύς, όλους τους λογαριασμούς που ζήτησε ο λογιστής του, δεν της φτάνουν τα χρήματα για ψώνια, αλλά λίγα δάκρυα θα μαλακώσουν την καρδιά του άνδρα της που θα της δώσει, τελικά, περισσότερα χρήματα, από όσα χρειάζεται.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα χρήματα αυτά, παρότι αρχικά τα ήθελε για τον εαυτό της, θα τα ξοδέψει για τα παιδιά της (συνήθως τα παραχαϊδεύει). Η διάθεση της αλλάζει τόσο γρήγορα, που οι άλλοι γύρω της δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν, αλλά αυτό την κάνει ιδιαίτερα γοητευτική στα μάτια του συντρόφου της.

Πηγή: asteriskos.wordpress.com