Η μουσική παραμένει η πιο φτηνή διασκέδαση

Η μουσική παραμένει η πιο φτηνή διασκέδαση

Γυρίζω τους δρόμους στις φτωχογειτονιές της Σαλαμίνας και από κάθε σπίτι ακούω να παίζουν γνωστά αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια από το παρελθόν προφανώς από το ραδιόφωνο ή ένα παλιό μαγνητόφωνο ή στεροφωνικό.

Η μουσική είναι η ανέξοδη σχεδόν πάντα ψυχαγωγία για όλους τους λαούς του κόσμου, παίρνεις μια απλή κιθάρα και τραγουδάς ότι θέλεις, θυμάμαι πόσο αγαπημένη ήταν η φυσαρμόνικα που είχαμε παιδιά, έμοιαζε σαν να ήταν ένα κομμάτι χρυσάφι.

Όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν σήμερα να ακούν μουσική από όλο τον πλανήτη εντελώς δωρεάν.

Όμως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αυτό που ακούν έχει την συνδρομή κάποιου κρατικού φορέα ή ανήκει σε μεγάλο όμιλο που έχει έσοδα από διαφημίσεις.

Το ΝΜΕ ας πούμε που έκλεισε την έντυπη έκδοση, και μάλλον έχει αλλάξει ιδιοκτησία, βάζει τώρα συνέχεια θέματα για συγκεκριμένους καλλιτέχνες, π.χ. αρκετά θέματα για τους Yeah Yeah Yeahs, τυχαίο; δεν νομίζω, όπως και οι συχνές αναρτήσεις για τις εμφανίσεις των Rolling Stones, Taylor Swift, Arctic Monkeys κλπ.

Εμείς από πού να πάρουμε χρήματα για να τρέξει το site; από το κράτος που μου έχει φάει αμοιβές 2 ετών και πρέπει να κάνω μήνυση και αν τα πάρω, από τις διαφημιστικές που σου λένε, καλοί είστε, έχετε επισκέψεις, αλλά αν βάλω σε εσάς θα μας ζητάνε όλοι,από δισκογραφικές, κινηματογραφικές, εκδοτικές που στέλνουν καθημερινά αμέτρητες ενημερώσεις και ποτέ διαφήμιση, ή από τα συγκροτήματα που ανεβάσαμε κάτι γι' αυτούς και θα κάνουν.... συμβούλιο τα Χριστούγεννα για το αν δώσουν 2 ευρώ για να διαφημιστούν στο Facebook διαφημίζοντας έμμεσα και εμάς.

Σας κουράζω με τις αναφορές στο donate, αλλά είναι δίκαιο να διαμαρτύρονται κάποιοι που δεν έχουν στείλει, ούτε θα στείλουν ποτέ 1 ευρώ για να πάρουν και κάποιο από τα 6 βιβλία μας;

Τόσο πολύ αγαπούν την μουσική; να προσέξουν, η υπερβολική αγάπη ενίοτε κάνει κακό.

Μερικές φορές μεγαλύτερη αξία έχουν τα δώρα που στέλνουμε από αυτά που εισπράττουμε, όπως λέει όμως το μωρό μας 'δεν έχω άλλη επιλογή'.

Τρέχουν διαγωνισμοί για Αγγελάκα, Rory Gallagher και τώρα διπλό cd Judy Garland που είχε γεννηθεί σαν σήμερα.

Αν δεν έχει πρόβλημα το Pay Pall λεφτά δεν υπάρχουν, δεν πειράζει, φιλιά και αγάπη σε όλους

Κώστας Ζουγρής

https://www.apotis4stis5.com/news-f/4340-over-the-rainbow-judy-garland