Πιστεύετε ότι ο Harvey Weinstein είναι ένοχος γι' αυτά που τον κατηγορούν;

Πιστεύετε ότι ο Harvey Weinstein είναι ένοχος γι' αυτά που τον κατηγορούν;

Ο παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουέινσταϊν, δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι ένοχος για κατηγορίες βιασμών και σεξουαλικής επίθεσης.

Η εμφάνισή του στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έγινε σήμερα αφού κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα από μεγάλη κριτική επιτροπή.

Image result for weinstein and gwyneth paltrow

Ο Weinstein, 66 ετών, επέμεινε στο παρελθόν μέσω του δικηγόρου του ότι είναι αθώος

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 25 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί για αδίκημα, το οποίο αφορά δύο γυναίκες.

Η ταυτότητα μιας από τις γυναίκες των οποίων οι κατηγορίες οδήγησε σε κατηγορίες έχει επιβεβαιωθεί από το δικηγόρο της. Η Lucia Evans, πρώην ηθοποιός, είχε ήδη κατηγορήσει δημοσίως τον κ. Weinstein ότι της έκανε σεξουαλική επίθεση το 2004.

Ο πρώην παραγωγός ταινιών κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακομεταχείριση από περισσότερες από 70 γυναίκες.

Αντιμετωπίζει πρόσθετες έρευνες στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ο κ. Weinstein και ο δικηγόρος του Benjamin Brafman πέρασαν από ένα πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων καθώς έφθασαν στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο δικηγόρος του δήλωσε: "Θα υποβάλουμε μια σειρά νομικών προτάσεων που θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαδικασία, και αν τα καταφέρουμε, ίσως να μην υπάρχει δίκη - και αν υπάρξει δίκη, θα προχωρήσουμε ταχέως και σθεναρά για να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε το όνομα του κ. Weinstein. "

Ο κ. Brafman έχει υποστηρίξει προηγουμένως ότι οι άδικες πολιτικές πιέσεις ασκήθηκαν σε εισαγγελείς για να καταδικαστούν λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και της ανόδου του κινήματος #MeToo που υπογραμμίζει τη σεξουαλική παρενόχληση.