10 νόμοι την ημέρα, τον πολίτη κάνουν πέρα

10 νόμοι την ημέρα, τον πολίτη κάνουν πέρα

Είναι γνωστή η δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ στο να επιβάλλουν τις απόψεις που θέλουν, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η αδυναμία προσαρμογής τους στην νέα κατάσταση που δημιούργησε το διαδίκτυο και η οικονομική κρίση, τα έκανε απόλυτα εξαρτημένα από τις διαθέσεις των τραπεζών οι οποίες όποτε θέλουν κλείνουν την χρηματοδότηση και οδηγούν στον ξαφνικό θάνατο σχεδόν την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Παρακολουθώντας ή διαβάζοντας τις ειδήσεις τους εύκολα θα πιστέψεις ότι η κρίση πέρασε και ο παράδεισος με τις χανούμισσες και τα πιλάφια που τάζουν οι ανατολίτες, δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που μας περιμένουν.

Όποιος εκφράζει την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό, προσπαθούν σε πολλές περιπτώσεις να τον προσκολλήσουν στην Χρυσή Αυγή και αυτός μοιραία επειδή δεν θέλει να ταυτισθεί με αυτό το κόμμα, αμέσως υποχωρεί.

Σε όλες τις ενέργειες που κάνει το κυβερνητικό ντουέτο που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει σήμερα ένα ποσοστό μικρότερο του 30%, έναντι 70% των υπολοίπων κομμάτων, στηρίζεται σε δύο βασικές τακτικές αντιμετώπισης των αντιπάλων, α) όποιος είναι αντίπαλός μας είναι με την Χρυσή Αυγή και β) ο Τσίπρας και το κόμμα του δεν έχουν την ικανότητα να κυβερνήσουν.

Στο πρώτο έχω να πω ότι είναι αστείο να λέμε ότι όσοι δεν συμφωνούν με τις ενέργειες δικαστικής και κυβερνητικής εξουσίας είναι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενός κόμματος που θεωρητικά είναι σαφώς πιο κοντά στην σημερινή Νέα δημοκρατία απ' ότι σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, όσο για το δεύτερο, αν πριν 5 χρόνια έλεγε κάποιος ότι θα μας κυβερνούσε ο σημερινός πρωθυπουργός θα τον έπαιρναν στο κυνήγι.

Η απόφαση της εισαγγελίας να απαγορεύσει οτιδήποτε στοιχείο εμφανισθεί που θίγει την πολιτική και τους πολιτικούς μας είναι άδικη γιατί έτσι αφήνει υποψίες ότι υπάρχουν παρασκηνιακές αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Η σημερινή στενή συνεργασία δικαστικής εξουσίας και κυβέρνησης δεν πρέπει να ενθουσιάζει τους πολίτες για πολλούς λόγους με βασικότερο ότι ο πολίτης αισθάνεται αδύναμος να αντιπαρατεθεί σε οποιαδήποτε αδικία.

Πριν μερικές μέρες συζητήσαμε με την νομική εκπρόσωπο και εκκαθαρίστρια που έχει τοποθετήσει το υπουργείο οικονομικών στην ΔΤ για τις εκκρεμείς υποθέσεις και δήλωσε αδύναμη να δώσει λύση στο πρόβλημά της πληρωμής των χρημάτων που μας χρωστάει η ΕΡΤ λέγοντας ότι μπορούμε να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη, προφανώς γνωρίζει όπως όλοι μας τις καθυστερήσεις στις αποφάσεις που είναι σχεδόν πάντα υπέρ του κράτους και τους εκατοντάδες τουλάχιστον, παράνομους για πολλούς, νόμους που πέρασαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια χωρίς καμία δικαστική αντίδραση, αντίθετα όλες τις θεώρησαν νόμιμες, εκτός της δικιάς τους υπόθεσης μείωσης μισθών και της υπόθεσης των ενστόλων.

Την Παρασκευή θα έλθει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος και όλο το κέντρο της Αθήνας θα κλείσει για τους πολίτες, η παρέλαση στις 25 Μαρτίου έγινε σε ιδιωτικό επίπεδο, είναι αυτά δείγματα δημοκρατίας?, σε ποια χώρα συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά?, φοβούνται αυτούς που θα διαδηλώσουν, το ίδιο κάνουν επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τους φοροφυγάδες, τους κλέφτες δημοσίου χρήματος και όλες τις άλλες παρανομίες και τιμωρούν το σύνολο των πολιτών.

Παλαιότερα οι δεξιές κυβερνήσεις έστελναν στην υποδοχή ξένων ηγετών ακόμα και τους μαθητές για να τους υποδεχθούν, στην σημερινή δημοκρατία έρχονται και φεύγουν μέσα σε αλεξίσφαιρη γυάλα, τέτοιου είδους δημοκρατία δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Κώστας Ζουγρής