Μια βόλτα σε μια παιδική χαρά της παιδικής χαράς που λέγεται Ελλάδα

Μια βόλτα σε μια παιδική χαρά της παιδικής χαράς που λέγεται Ελλάδα

Μπαίνουμε σε μια παιδική χαρά των βορείων προαστίων και διαβάζουμε ότι η περίφραξη σε χώρο περίπου 300-400 τετραγωνικών με τσιμεντένιο τοίχο περίπου 70 εκ. και ξύλινες φέτες για φράκτη ύψους 80 εκ. περίπου, στοίχισαν σύμφωνα με την ταμπέλα του προϋπολογισμού 300.000 ευρώ δηλαδή περίπου 1000 ευρώ το μέτρο.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν, αν και βέβαια δεν ήταν ειδικοί, ότι το κόστος δύσκολα θα ξεπερνούσε τα 10.000, εγώ λέω 20-30.000.

Στην συνέχεια ένας νέος πατέρας γύρω στα 30 αμφισβήτησε το μέγεθος της επίθεσης στον Μπουτάρη λέγοντας ότι τα ήθελε με αυτά που έχει δηλώσει κατά καιρούς, για πόντιους, Κεμάλ κλπ και στο κάτω κάτω του έδωσαν μόνο κλωτσιές και όχι μπουνιές όπως ισχυρίστηκε.

Αυτός που τον άκουγε ήταν γύρω στα 70 και αργότερα μου είπε ότι είχε ρωτήσει τον πατέρα του που είχε λάβει μέρος στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας για την συμπεριφορά τους και του είχε πει 'όταν είσαι 20 ετών, πεινασμένος, στερημένος και βράζει το αίμα σου μπορείς να κάνεις πολλά'.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμπεριφορά των οδηγών σε μια τέτοια διαδρομή.

Ελάχιστοι βγάζουν φλας όταν στρίβουν.

Όλοι σχεδόν βγαίνουν στην μέση του δρόμου παραβιάζοντας τα στοπ ώστε να αναγκάσουν με το έτσι θέλω το άλλο οδηγό να τους παραχωρήσει την προτεραιότητα που δεν τους ανήκει.

9/10 δεν περιμένουν να περάσουν στις λευκές γραμμές οι γονείς με τα παιδιά τους.

Κώστας Ζουγρής