Τα παιδιά παίρνουν την εξυπνάδα από τη μαμά τους σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα παιδιά παίρνουν την εξυπνάδα από τη μαμά τους σύμφωνα με νέα έρευνα

Τώρα, το επιβεβαιώνει και η επιστήμη!

Εάν συνηθίζετε να λέτε «το παιδί μου είναι έξυπνο όπως κι εγώ», να ξέρετε ότι είστε απολύτως ακριβείς!Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Psychology Spot» τα γονίδια που σχετίζονται άμεσα με την διαμόρφωση της ευφυίας ενός παιδιού κληρονομούνται σ’ αυτό από τη μητέρα του!

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως τα γονίδια της εξυπνάδας βρίσκονται στο χρωμόσωμα Χ και μιας και οι γυναίκες φέρουν δύο τέτοια χρωμοσώματα, οι πιθανότητες να τα μεταδώσουν στα παιδιά τους είναι διπλάσιες -σε σχέση με το ένα και μοναδικό Χ χρωμόσωμα των μπαμπάδων.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν και κάτι ακόμα: στην περίπτωση που τα συγκεκριμένα γονίδια περνάνε στο παιδί από τον μπαμπά του, τότε αυτά δεν ενεργοποιούνται! «Προφανώς, υπάρχουν άλλα γονίδια για οποία ισχύει ακριβώς το αντίθετο, ενεργοποιούνται μόνο όταν προέρχονται από τον πατέρα», γράφουν οι επικεφαλής της έρευνας.

Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις; Πριν από μερικά χρόνια έγινε μια έρευνα από το Κέντρο Ιατρικών Ερευνών και Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ με τη συμμετοχή περισσότερων από δώδεκα χιλιάδες νέων ηλικίας από 14 έως 22 ετών, όπου μελετήθηκαν το IQ τους σε σχέση με τη φυλή, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο καλύτερος δείκτης που μπορούσε να οδηγήσει στην πιο ασφαλή πρόβλεψη για το IQ των παιδιών ήταν ο αντίστοιχος δείκτης της μητέρας τους!

via: mamamia.gr