Η γελοιοποίηση των τσαρτς δεν έχει τέλος

Η γελοιοποίηση των τσαρτς δεν έχει τέλος

Όσοι έχουν μεγαλώσει παρακολουθώντας κάθε εβδομάδα τους καταλόγους επιτυχιών έζησαν μία κατάσταση που μάλλον δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον με την έννοια ότι τα τραγούδια που είναι κάθε εβδομάδα μέσα στα 10,20, 40 πρώτα δεν είναι πια αυτά που αγαπάει όλος ο κόσμος, αλλά αυτά από το καινούργιο άλμπουμ ενός καλλιτέχνη που η απήχηση που έχουν τα τραγούδια του στο κοινό που τον ακολουθεί στην πρώτη εβδομάδα τα φέρνει μέσω streaming στις πρώτες θέσεις, κάτι που όμως δεν συμβαίνει στην αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Στην Αγγλία, με την κυκλοφορία του άλμπουμ του Ed Sheeran εντόπισαν αμέσως τον κίνδυνο και άλλαξαν τους κανόνες του τσαρτ, το ρεκόρ όμως παρέμεινε.

Σε μερικούς μήνες τα ρεκόρ που χρειάσθηκε να περάσουν δεκαετίες για να δημιουργηθούν, θα είναι πια παρελθόν, με συνέπεια, κατά την γνώμη μου, να απομακρύνονται όλο και περισσότερο οι νέοι από την μουσική.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και ακόμα και αν αλλάξει, όπως έγραψε το Billboard, τα ρεκόρ θα έχουν αλλοιωθεί επί της ουσίας.

Αυτή την εβδομάδα ο Post Malone έχει 18 από τα τραγούδια του άλμπουμ του στα 100 πρώτα, δηλαδή περίπου όσα είχε σε όλη του την ζωή, ας πούμε ο Roy Orbison. Δεν έχει σημασία αν την άλλη εβδομάδα στα 100 θα μείνουν τα 8 και σε 1 μήνα τα 4, σημασία γι' αυτούς που κινούν τα νήματα έχει το σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα κάτι ανάλογο είχε πετύχει ο J.Cole, το 2016 ο Weeknd είχε 16 στα 100 και ο Drake, κρατηθείτε, 24 στα 100 που είναι και το ρεκόρ, από αυτά βέβαια θυμόμαστε 3, άντε 4 τραγούδια, ή έστω 5.

Ο Kanye West γράφτηκε κάπου ότι θα κυκλοφορήσει 5 διαφορετικά άλμπουμ, αν αυτό το κάνει ένας καλλιτέχνης που έχει σήμερα μεγαλύτερη απήχηση, θα διαλύσει όλα τα ρεκόρ.

Οι παλαιότεροι δεν ξέρουν που να ακουμπήσουν, έχουν χαθεί τα πάντα.

Δείτε την λίστα με τους καλλιτέχνες που έχουν τα περισσότερα τραγούδια στα 100, δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που υπήρχε πριν από 10 χρόνια.

207 Glee Cast
162 Drake
137 Lil Wayne
108 Elvis Presley
97 Jay-Z
91 James Brown
90 Chris Brown

88 Nicki Minaj
82 Kanye West
77 Taylor Swift

Κώστας Ζουγρής