To hip hop βασίζεται στη φωνή.

To hip hop βασίζεται στη φωνή.

To hip hop βασιζεται στη φωνη.

Η φωνη ειναι το πρωτο,το μεγαλυτερο και το πιο φυσικο μουσικο οργανο που υπαρχει.Απο 'κει ξεκινησαν ολα...πριν ο ανθρωπος ανακαλυψει τη κιθαρα,το μπασο,το πιανο η το ομποε,αρχισε να τραγουδαει!

Δε μπορω λοιπον να δεχτω το οτι δε λογιζεται ως μουσικη το hip hop..ισα ισα μπορει να ειναι περισσοτερο μουσικη απο ενα συγκροτημα το οποιο δημιουργει τα παντα μεσω ενος υπολογιστη.Το οτι δε μας αρεσουν οι μελωδιες η' η αισθητικη των μαυρων της εποχης μας, ειτε λογω ηλικιας (στους νεους αρεσει) ειτε επειδη αλλιως μαθαμε μεχρι τωρα δεν εχει να κανει...ετσι ηταν παντα οι μαυροι...γιαυτο και δημιουργησαν οοοολα αυτα που δημιουργησαν.

Οι νεαροτεροι και δημιουργηκοτεροι καλλιτεχνες παντα ψαχνουν τη πιο ανανεωτικη και τη πιο φρεσκια ταση να εκφραστουν...οι μαυροι δε,δε ψαχνουν,συνηθως τη δημιουργουν.Εχουν τον ρυθμο μεσα τους αποδεδειγμενα.

Και οχι μονο το ρυθμο αλλα εχουν υποστει και αλλα πραγματα που εμεις δε θα μπορεσουμε ποτε να νιωσουμε! Ψαχνοντας λοιπον να ξεφυγουν κατα καποιο τροπο ανα εποχες απο σκλαβια,ρατσισμο,ναρκωτικα,συμμοριες κτλ. δημιουργησαν τα blues,τη soul,τη funk,τη rap και εν συνεχεια τη hip hop. Δε χρειαζεται νομιζω να αναφερω πως αν ζουσαν τωρα ο Marvin Gaye η ο James Brown ποιον μουσικο δρομο θα ακολουθουσαν.

Και κατι οσον αφορα τα live μιας και η μουσικη ειναι βασικα το θεμα μας.Δε τον εχω δει αν και το ευχομαι...δε θα ξεχασω λοιπον σε προηγουμενη συναυλια του Bruce Springsteen (και ολοι ξερουμε τι σημαινει Bruce springsteen και ειδικα σε live) φανατικο Ελληνα οπαδο του να λεει και να ξαναλεει πως απο τη στιγμη που ειδε τον Kendrick Lamar ζωντανα...αποφασισε οτι αυτος ειναι πιο καλος perforer που υπαρχει αυτη τη στιγμη πανω στη σκηνη!

fon bek