ipourgiko_simvoulio_pasok.jpg (400×300)
 

Τα κυβερνητικά στελέχη θα είναι σίγουρα ικανοποιημένα από την πορεία των πολιτικών εξελίξεων και λογικά θα πέρασαν μια ευχάριστη νύχτα μετά την χθεσινή συνεδρίαση και το δείπνο που ακολούθησε για τους παρευρισκόμενους στο Eurogroup.

Αυτοί που έχει χάσει τον ύπνο της είναι βέβαια η πλειοψηφία των Ελλήνων που γι' αυτήν η ανάκαμψη έχει διαφορετική σημασία, συνεπώς έχει και τις επώδυνες  σε μερικές περιπτώσεις συνέπειες.

Οι αυτοκτονίες περνούν πια στα ψιλά γράμματα και συνήθως η πληροφόρηση για την απώλεια κάποιου διακινείται σε οικογενειακό ή γειτονικό επίπεδο.

Οι γάτες συνεχίζουν να υποφέρουν αφού οι άνθρωποι στερούν το φαγητό τους ψάχνοντας στα σκουπίδια και η γενικά η ζωή προχωράει με γοργούς ρυθμούς προς την ανάπτυξη των τραπεζών που σαν σύγχρονοι δεινόσαυροι ρουφάνε πολύ γρήγορα τα δισεκατομμύρια των επιχορηγήσεων και αυξήσεων κεφαλαίου.

Το όραμα της κυβέρνησης έχει στόχο την μακροπρόθεσμη υλοποίηση και χρειάζεται γι' αυτό την αρωγή τραπεζών και δικαστικής εξουσίας η οποία προσφέρεται αφειδώς.

Το σχέδιο έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Στα θέματα της επικαιρότητας η επέμβαση του Τούρκου προέδρου στο διαδίκτυο με την προσπάθεια να εμποδίσει την πρόσβαση των Τούρκων σε Twitter και YouTube.

Η τακτική αυτή είναι εμπνευσμένη από τα δικά μας κυβερνητικά τζιμάνια που μέσα σε δύο χρόνια κατάφεραν ουσιαστικά να κλείσουν (έκλεισε πραγματικά για κάποιο χρονικό διάστημα) την Ελευθεροτυπία εφημερίδα που ήταν η αντιπολιτευόμενη σημαία στον Ελληνικό τύπο για δεξιές κυβερνήσεις και αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τους δημοκράτες που μας κυβερνούν.

Με την βοήθεια των τραπεζών που σταμάτησαν τα δάνεια και την αδυναμία εξεύρεσης λύσης από την ιδιοκτησία της, η οποία μέσω επιστροφής κεφαλαίου είχε φροντίσει να κάνει το κουμάντο της, η εφημερίδα έκλεισε, η νέα έκδοση είναι πια ξεδοντιασμένη με τα περισσότερα στελέχη να έχουν πάει σε πολλά διαφορετικά έντυπα, ή στην ανεργία αφού η κυβέρνηση και οι δικαστική παρέα της πάντα φροντίζει να μπορούν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους με διάφορες ερμηνείες του νόμου.

Ακολούθησε το κλείσιμο της ΕΡΤ που ήταν το μόνο μεγάλο ΜΜΕ που δεν έλεγχε απόλυτα το κυβερνητικό δημοκρατικό και σοσιαλιστικό ντουέτο, έστειλε έτσι στην μόνιμη αϋπνία μερικές χιλιάδες εργαζόμενους που δυστυχώς πιστεύουν ακόμα ότι πιθανή αλλαγή κυβέρνησης θα τους επαναφέρει στο παρελθόν.

Η πιο πρόσφατη επιτυχία της είναι η αλλαγή πολιτικής πλεύσης για Κυριακάτικη δωρεάν εφημερίδα την οποία έχουν φλομώσει στην διαφήμιση εδώ και μερικές εβδομάδες οι τράπεζες και άλλοι ελεγχόμενοι κυβερνητικοί οργανισμοί.

Φημολογείται ότι ο ιδιοκτήτης της που στάζει σχεδόν μέλι τώρα για την κυβέρνηση, θα είναι στις επιλογές για την Ευρωβουλή, αλλά όπως και να έχει, η διαφήμιση και μόνο αποτελεί φιλί της ζωής γι' αυτόν.

Η κυβέρνηση βλέπει μπροστά λοιπόν και ο Τούρκος πρωθυπουργός, απλά ακολουθεί, όπως και σε άλλες ανάλογες δημοκρατικές χώρες που η ηγεσία τους είναι μπροστά από την εποχή τους.

Κώστας Ζουγρής