Ζούμε μια μόνιμη Πρωταπριλιά!

Ζούμε μια μόνιμη Πρωταπριλιά!

Από τον Κώστα Ζουγρή

Ανταγωνισμός για το ποιος θα μας βγάλει από τα μνημόνια, η αλήθεια είναι όμως ότι στην πραγματικότητα αυτοί που μας βγάζουν από τα μνημόνια είναι οι δανειστές οι οποίοι δεν θέλουν πια να μας δανείζουν και σταματάνε την χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων.

Για να μπορέσουν οι κυβερνήσεις μας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχει το κράτος, θα πρέπει να παίρνουν συνέχεια όλο και πιο σκληρά μέτρα μέχρι να φύγει όλος ο ενεργός εργατικός πληθυσμός της χώρας στο εξωτερικό και πεθάνουν όλοι οι συνταξιούχοι που είναι πάνω από 60, γιατί οι νεότεροι έχουν και τις φυσικές αντοχές.

Στο πρώτο τρίμηνο η ανεργία δείχνει ότι αυξήθηκε, οι τζίροι αντί να ανεβαίνουν πέφτουν, οι φόροι αυξάνονται, αλλά και δεν πληρώνονται, ένα εφιαλτικό περιβάλλον για όσους δεν ε΄χουν τον τρόπο να επιζήσουν.

Η μείωση της κατανάλωσης θα αυξάνει συνέχεια την ανεργία και τα πράγματα όλο και θα χειροτερεύουν, ποιος θα μας σώσει; κανείς, μόνο η αποδοχή από όλους της κατάστασης που έφτασε η χώρα και η εθνική συνεννόηση χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Μου έλεγε ένας Ολυμπιακάκιας, πώς μια Ανώνυμη εταιρεία όπως ο Παναθηναϊκός έφτασε σ'αυτά τα οικονομικά χάλια, ακριβώς όπως και το κράτος. Δεν υπάρχει γιατριά και για τους δύο αν δεν αλλάξουν νοοτροπία λαός και αυτοί που κατευθύνουν τις τύχες του κράτους και των ομάδων.

Οι μειώσεις στις συντάξεις στο τέλος του χρόνου θα είναι εξοντωτικές και εντελώς παράλογες αφού ο Κατρούγκαλος, αλλά και οι προκάτοχοι του από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φρόντισαν να υπογράψουν την ληξιαρχική πράξη θανάτου όσων έχουν ακόμα και 15.000 ένσημα μειώνοντας τις συντάξεις τους σε επίπεδο των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών.

Βέβαια από τις μειώσεις συνήθως εξαιρούνται τα 'δικά μας παιδιά' στα οποία οι μειώσεις σπάνια ξεπερνούν το 10% από την αρχή της κρίσης, γι' αυτό και αυτοί δεν μιλούν ή δεν γράφουν γι' αυτό.

Μαθηματικά είμαι σίγουρος ότι εγώ και πολλοί άλλοι της γενιάς μου θα πλακωνόμαστε στα επόμενα χρόνια στα τρένα με τους επαγγελματίες επαίτες για το ποιος θα ζητάει την βοήθεια όσων έχουν οι οποίοι βέβαια δεν κυκλοφορούν στα τρένα, αλλά και τα φανάρια είναι πιασμένα από τους επιτήδειους.