Αυτά που δεν λένε οι ειδήσεις στην τηλεόραση και δεν γράφουν οι εφημερίδες

Αυτά που δεν λένε οι ειδήσεις στην τηλεόραση και δεν γράφουν οι εφημερίδες

Από τον Κώστα Ζουγρή

Τις τελευταίες 15 μέρες έχω ακούσει για διαρρήξεις σε τουλάχιστον 10 σπίτια της γειτονιάς μου, διαρρήξεις που γίνονται μέρα μεσημέρι, κυρίως στην ημέρα που έχει λαϊκή αγορά στην περιοχή μας και σε πολλές περιπτώσεις με νεαρά παιδιά ή ηλικιωμένους να είναι μέσα στα σπίτια που είναι συνήθως μονοκατοικίες.

Εντάξει συνηθισμένο φαινόμενο, το ίδιο προφανώς θα συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της Αθήνας,αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, τι το πρωτότυπο;

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ακούμε από παθόντες ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που συλλαμβάνονται οι διαρρήκτες, πάντα τους αφήνουν ελεύθερους γιατί προφανώς δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές, αλλά και χρήματα από το κράτος για να τους συντηρεί.

Και πάλι θα πουν ίσως αρκετοί, άσε μας ρε Ζουγρή, κουραστήκαμε να διαβάζουμε τις μ.... εντάξει πάσο.

Όμως τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Άγνωστοι έκλεψαν από την μοναδική παιδική χαρά της γειτονιάς μας την μοναδική παιδική κούνια και ένα παγκάκι και 2 μέρες μετά έκλεψαν ένα τραπέζι με τους ξύλινους πάγκους που είχε βάλει ο δήμος, μερικούς μήνες πριν είχαν κλέψει το ξύλινο στήριγμα από μία τσουλήθρα που προστάτευε από πιθανή πτώση τα μικρά παιδιά.

Ο χώρος είναι κλειστός και θα μπορούσαν να τον κλειδώνουν κάθε βράδυ, όμως ίσως να μην υπάρχουν διαθέσιμοι φύλακες αφού οι περισσότεροι πια θα είναι υπάλληλοι γραφείου παρά την ιδιότητα της αρχικής τους πρόσληψης.

Το μειονέκτημα της περιοχής μας είναι ότι ανήκει στην φτωχή περιοχή του πιο πλούσιου ίσως δήμου της χώρας, γι' αυτό εδώ στέλνουν όλα τα αδέσποτα, εδώ γίνονται οι περισσότερες διαρρήξεις και εδώ τα περισσότερα τρακαρίσματα, αφού σχεδόν όλοι για να γλυτώσουν 30 μέτρα και 1-2 λεπτά, παραβιάζουν τα στοπ και τους μονόδρομους.

Στις λευκές γραμμές για πεζούς μπορεί να περάσουν και 100 αυτοκίνητα για να φιλοτιμηθεί κάποιος να σταματήσει για να περάσεις.

Στην παιδική χαρά μας, κάθε πρωί υπάρχουν σπασμένα μπουκάλια από μπύρες, από οργισμένους νέους, σε σημείο που αρχίζω να αμφισβητώ τον εαυτό μου, έχω γίνει συντηρητικός ή μεγάλωσα αρκετά πια και δεν αφουγκράζομαι τον ρυθμό της πόλης;

Δυστυχώς φαντάζομαι ότι αυτή θα είναι η εικόνα σε όλη την χώρα και θα γίνεται όλο και χειρότερη.