Είναι της μόδας τα δημοκρατικά απολυταρχικά καθεστώτα

Εδώ και μερικά χρόνια οι ισχυροί με κάθε αφορμή παραβιάζουν τους κανόνες και την νομιμότητα προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Στις ουσιαστικά παράνομες ενέργειές τους βρίσκουν συμμάχους οργανισμούς που ελέγχονται απόλυτα από τις κυβερνήσεις τους ή την δικαστική εξουσία.

Αν συναντήσουν δυσκολίες σε κάποιο από αυτά, κυνικά, καλυπτόμενοι πίσω από το δίκιο του ισχυρού προβάλλουν οποιαδήποτε δικαιολογία.

Οι επεμβάσεις Ευρώπης και Αμερικής στις Αφρικάνικες χώρες, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και οπουδήποτε θέλουν και η πρόσφατη ανάμιξη της Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας που οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Σε εγχώριο επίπεδο μετά το πετυχημένο (όπως πιστεύει το κυβερνητικό σχήμα) κλείσιμο της ΕΡΤ, το νέο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφίσουν αύριο οι 300 στην πλειοψηφία τους εκατομμυριούχοι βουλευτές, θα βάλλει ταφόπλακα στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, και δεν μιλάμε για τους 3000 γαλακτοπαραγωγούς, τους 5000 φαρμακοποιούς, και τους 5000 ταξιτζήδες όπως μας έχουν ζαλίσει τα ΜΜΕ, ότι αδικούνται και θα χάσουν τις δουλειές τους, μιλάμε για τα εκατομμύρια εργαζομένων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών που για μία ακόμα φορά θα φάνε μια γερή σφαλιάρα μέχρι να εξαφανισθούν από την χώρα.

Προσωπικά αμφιβάλλω αν αυτές είναι οι θέσεις της τρόικας, πιστεύω ότι τα περισσότερα είναι έμπνευση μιας ολοκληρωτικής σε πράξεις κυβερνητικής πλειοψηφίας που θέλει να προστατέψει με κάθε τρόπο συγκεκριμένα συμφέροντα επειδή είναι ανίκανη να εφαρμόσει την κοινωνική, φορολογική και κάθε είδους δικαιοσύνη.

Δυστυχώς όμως και η αντιπολίτευση δεν έχει την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τις κυβερνητικές επιλογές, οι μόνοι που έχουν όφελος είναι οι νεκροθάφτες με την αύξηση των αυτοκτονιών.

Η ώρα αλλάζει, τα πάντα αλλάζουν, αλλά το μόνο που δεν αλλάζει είναι το μαρτύριο της σιωπηρής πλειοψηφίας

Κώστας Ζουγρής