5 τρόφιμα που ίσως προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο σας

Τα περισσότερα από τα συστατικά στα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν σας παρέχουν κάποιο όφελος για την υγεία. Πολλές φορές, μάλιστα, βλάπτουν τον εγκέφαλο. Προσπαθήστε να τα απαλείψετε, όσο το δυνατόν, από τη διατροφή σας!

1. Τεχνητά γλυκαντικά

Οι πιο κοινές τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι η ασπαρταμη, η σακχαρίνη και η σουκραλοζη. Αν και δεν έχει θερμίδες, η ασπαρταμη περιέχει χημικές ουσίες που καταστρέφουν τη λειτουργία του εγκέφαλου και μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψή, ημικρανίες και απώλεια μνήμης. Τα τρόφιμα που περιέχουν συνήθως τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, είναι τα γιαούρτια φρούτων, το αρωματισμένο νερό, τα δημητριακά, οι έτοιμοι «φυσικοί» χυμοί, οι έτοιμες σάλτσες και οι τσίχλες.

2. Γλουτενη

Η γλουτενη βρίσκεται στη σίκαλη, το σιτάρι και το κριθάρι.η γλουτενη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί δυσπεψία. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκέφαλου, με γνωστά αιτία, την άνοια και διάφορες διαταραχές του εγκέφαλου. Το όξινο γλουταμινικο νάτριο (μσγ) Το όξινο γλουταμινικο νάτριο, γνωστό ως γλουταμινικο μονονατριο, είναι ένα προσθετό τροφίμων.

3. Το όξινο γλουταμινικο νάτριο

είναι άοσμο. ως επιβλαβές, επηρεάζει τον εγκέφαλο και την υπερβολική παράγωγη της ντοπαμινης. μπορεί να προκαλέσει τη νόσο του αλζηειμερ, τη νόσος του Πάρκινσον, την άνοια καθώς και το λύκο. Η μσγ βρίσκεται συνήθως σε σαλάτες, σάλτσες μπάρμπεκιου, κονσερβοποιημένα λαχανικά και κύβους σούπας.

4. Φθόριο

Πολλές μελέτες δείχνουν, ότι όσα παιδιά, κατά τη διάρκεια που μεγαλώνουν, καταπίνουν πάρα πολύ φθόριο, έχουν χαμηλότερο ιq. μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο βλάπτει την μνήμη.

5. Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η ραφιναρισμένη ζάχαρη βρίσκεται σε περισσότερες από το 70% των επεξεργασμένων τροφίμων. Μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, επειδή καταστέλλει την αυξητική ορμόνη. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη συνδέεται με την κατάθλιψή και την κακή διάθεση.

Δευκαλίων καραπιπερης Διατροφολόγος – βοτανολόγος – ολιστικός θεραπευτής