Δεν μας αρέσουν τα συγκροτήματα Franchise

Δεν μας αρέσουν τα συγκροτήματα Franchise

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η αναφορά μας στην συναυλία που έδωσαν οι Kraftwerk το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα και ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν.

Δεν την παρακολούθησα, γιατί αν και εκτιμώ το συγκρότημα για την ιστορία του, δεν θα ήθελα να πάω να δω ένα σύνολο που τουλάχιστον από συμμετοχή μουσικών θα είχε ελάχιστη σχέση με αυτό που άκουγα στις δεκαετίες '70, '80.

Σκέφτηκα χθες με όλη αυτή τη συζήτηση τους Tangerine Dream και αναζητώντας από περιέργεια αν υπάρχουν ακόμα σαν όνομα, διαπίστωσα ότι οι σημερινοί Tangerine Dream αποτελούνται από 3 άτομα, από τα οποία κανένα δεν ήταν μέλος τους στον περασμένο αιώνα.

Στους Kraftwerk παίζει μόνο ένας από αυτούς που έπαιζαν στο συγκρότημα πριν το 1989, μετά στις επόμενες δεκαετίες κυκλοφόρησαν 2-3 δίσκους οι οποίοι δεν έκαναν σχεδόν τίποτα.

Μερικοί από αυτούς που μας παρακολουθούν με στόλισαν με διάφορα επίθετα, ένα από αυτά ήταν το άσχετος από μουσική.

Κατ' αρχήν ποτέ στην ζωή μου δεν έχω πει ότι είμαι κάτι, δεν έχω επιδιώξει την δημοσιότητα και δεν μ' ενδιαφέρει το τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα, με πικραίνει βέβαια σαν άνθρωπο κάποια κακία που πιστεύω ότι είναι άδικη, αλλά μέχρι εκεί.

Ο κόσμος στις μέρες μας έχει σκληρύνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και σε αρκετές περιπτώσεις ίσως δεν κρίνει δίκαια.

Πιστεύω ότι όποτε πάει κάποιος σε μια καλή ταβέρνα που έχει μουσικό πρόγραμμα με άγνωστους καλλιτέχνες, σπάνια δεν θα φύγει ενθουσιασμένος και δεν θα σκεφτεί πόσο καλός τραγουδιστής ήταν ο τάδε ή η τάδε.

Ωραίες φωνές υπάρχουν, όπως υπάρχουν και όμορφοι σε παρουσιαστικό άνθρωποι, δεν κάνουν όμως όλοι καριέρα μοντέλου.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μία συναυλία, ακούς αγαπημένα κομμάτια, μένεις ενθουσιασμένος.

Εγώ θέλω όταν πηγαίνω κάπου να παρακολουθώ αυτό που ξέρω, όχι υποκατάστατα για να διασκεδάσω, όσοι πήγαν το 'φχαριστήθηκαν' μπράβο πάντα τέτοια, αλλά μπορώ να έχω την δική μου άποψη, έστω και αν είναι η άποψη ενός άσχετου που δεν του αρέσουν τα Franchise;

Κώστας Ζουγρής

Κερδίστε cd των Smiths σε διαγωνισμό μέχρι 11/3 στις 8 το βράδυ

https://www.apotis4stis5.com/anadromes/songs-of-our-life/16077-heaven-knows-i-m-miserable-now-the-smiths