Μια σκέψη για ένα υποτιθέμενο Ελληνικό φεστιβάλ

Διαβάσαμε πριν από λίγο την είδηση για την εξάντληση των εισιτηρίων μέσα σε ελάχιστο χρόνο 17΄ στο φετινό Lollapalooza που θα γίνει στο Σικάγο 1-3 Αυγούστου και μια εύλογη απορία πέρασε από το μυαλό μου.

Πέρα από το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαζόμασταν για να αποφασίσουμε το αν θα θέλαμε να πάμε να παρακολουθήσουμε το ίδιο ακριβώς φεστιβάλ στην χώρα μας, έχω σοβαρούς ενδοιασμούς ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχία ένα αντίστοιχο φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι με το 10% του ποσού (και πολλά λέω) που θα ήθελαν κάποιοι για να φέρουν όλους αυτούς που θα εμφανισθούν στο Lollapalooza, θα μπορούσαν να φέρουν μαζί, Fall, Placebo, Kasabian, Tinderstics, Black Rebel Motorcycle Club, Puresence, Tinderstics, Nick Cave, James και μερικούς ακόμα και να γίνει χαμός.

Ποιος θα πλήρωνε 80-100 ευρώ για να δει ονόματα όπως οι Martin Garrix, Chance The Rapper, Phantogram, Chvrches, Warpaint, Nas, Phosphorescent, The 1975, Rudimental, Delta Rae, Calvin Harris, OutKast ακόμα και την Lorde.

Αποδεκτοί για διάφορους λόγους θα ήταν λογικά οι Arctic Monkeys, Kings Of Leon, Interpol, Lykke Li, London Grammar, Zedd (δεν είμαι και πολύ σίγουρη) και λογικά ο Skrillex και οι Darkside αν μαθαίναμε ότι ένας από τους δυο είναι ο Nicolas Jaar.

Ένα ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Eminem που σαν σούπερσταρ θα μπορούσε ενδεχομένως και μόνος του να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο.

Όμως η περίπτωση αυτών που αποτελούν την μόνιμη πηγή ψυχαγωγία μας κάθε καλοκαίρι είναι τόσο οικονομική και σίγουρη σε απόδοση, που δεν επιτρέπει άλλο ρίσκο σ'αυτούς που διαχειρίζονται το ποιους θα δούμε.

Λουίζα Ζουγρή