Η Wendy Frandenburg μητέρα του Kurt Cobain μόλις έμαθε για το θάνατο του γιου της, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ΄του είπα να μην γίνει μέλος σ'αυτό το ηλίθιο κλαμπ΄

 

 

 

Η φράση ΄Ζήσε έντονα και πέθανε νέος΄ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 στην ταινία Knocking On Any Door με τον Humphrey Bogart.

 

Από τότε πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες έχασαν τη ζωή τους με διάφορους τρόπους στην ηλικία των 27, με βασικότερο βέβαια αυτόν της χρήσης ναρκωτικών.

 

Τον κατάλογο είχε ανοίξει από την δεκαετία του '30 ο τραγουδιστής των μπλούζ Robert Johnson που κάνοντας όντως έντονη ζωή, έπεσε θύμα απατημένου συζύγου.

 

Ο Jesse Belvin ήταν 27 ετών το 1960 όταν σκοτώθηκε με την γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ο Βrian Jones στην αρχή εκτός από μέλος των Rolling Stones, ήταν και μάνατζέρ τους, γεγονός που τον έκανε να κερδίζει τα διπλά χρήματα από τους υπόλοιπους. Η αδυναμία του στα ναρκωτικά όμως οδήγησε τα άλλα μέλη των Stones να τον διώξουν από το συγκρότημα και να βρεθεί πνιγμένος στην πισίνα του, κι αυτός ήταν 27 ετών.

 

 

Ο Jimi Hendrix πέθανε κι αυτός στα 27 και έκανε μόδα το θάνατο από ναρκωτικά στην κρίσιμη όπως έχει αποδειχθεί για τους καλλιτέχνες ηλικία.

 

Μέχρι τον σχετικά πρόσφατο θάνατο της Amy Winehouse στα 27 της χρόνια, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ηθελημένα μπήκε στο κλαμπ, είχαμε πολλούς θανάτους. 

 

 

 

Ο Jim Morisson και η Janis Joplin  

 

 

σίγουρα είναι από τους κορυφαίους που χάθηκαν σ'αυτήν την ηλικία από τα ναρκωτικά, 27 ήταν η Kristen Pfaff των Hole που πέθανε από χρήση ηρωίνης, ο Helmut Kollen τραγουδιστής και μπασίστας των Γερμανών Triumvirat, o Rudy Lewis τραγουδιστής των Drifters με τά την αποχώριση του BB King και ερμηνευτής τραγουδιών όπως τα On Broadway και Up On The Roof , o Gary Thain μπασίστας των Uriah Heep, o Ron McKernan των Grateful Dead, o Richey Edwards των Manic Street Preachers εξαφανίστηκε όταν ήταν 27 και θεωρείται νεκρός, ο Dave Alexander μπασίστας των Stooges, ο Pete Ham των Βadfinger, o Alan Wilson των Canned Heat πέθανε από  υπερβολική δόση, η Linda Jones και μερικοί ακόμα που δημιούργησαν αυτό το μοιραίο κλαμπ.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Χριστουγεννιάτικα δώρα για μουσικόφιλους

 

http://www.apotis4stis5.com/news-f/35309-4-cd