Η εφτάψυχη Ελένη Μενεγάκη (τηλεκριτική)

Η εφτάψυχη Ελένη Μενεγάκη (τηλεκριτική)

Aπό τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Μπορεί η ενασχόληση με το θέμα να ακούγεται μπανάλ. Η αλήθεια όμως είναι ότι αποτελεί την πιο πετυχημένη παρουσιάστρια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Τώρα που έκατσε ο «κουρνιαχτός», που προκάλεσε το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είναι η ώρα να ειπωθούν κάποιες αλήθειες.

Ευτυχώς η Μενεγάκη δεν διατήρησε όλες τις αλλαγές, που πραγματοποίησε αυτό το φθινόπωρο στην εκπομπή της. Ορθά συμμάζεψε με την έναρξη της εκπομπής την πολύ σαχλαμάρα από το πάνελ της. Σοφά απέρριψε σε σύντομο χρονικό διάστημα όσες τροποποιήσεις ταιριάζουν γάντι στην Ellen De Generes, αλλά φάνταζαν ξένες πάνω της. Με τον καιρό μέσα στον χειμώνα βρήκε και τον τρόπο να ομορφύνει τις τρέσες, που καλύπτουν το καμένο πλέον μαλλί της. Ακόμα και ο τρόπος, που ντύνεται συμβαδίζει πλέον με την ηλικία και την διάθεσή της. Έφυγαν οι περίτεχνοι κότσοι και τα αχρείαστα ντεκολτέ. Κατάφερε να περιορίσει το πάνελ στον ρόλο του, προσπαθώντας να συμφιλιώσει το κοινό της με επιλογές προσώπων, που θεωρήθηκαν ατυχείς.Τα αντιπαθητικά πρόσωπα δεν θα μακροημερεύσουν δίπλα της. Ακόμα και το telemarketingδείχνει επιτέλους αποδυναμωμένο, κάνοντας την εμφάνισή του μόνο στις εορταστικές περιόδους, χωρίς να καπελώνει την θεματολογία.

Η μαγειρική περιορίστηκε στον χώρο της κουζίνας, τα ζώδια σχεδόν εξαφανίστηκαν, ο Κουτσογιαννόπουλος βρίσκει χώρο να εκφραστεί με ωραία, καθαρά και κατανοητά ελληνικά για το τελευταίο καταφύγιο διασκέδασης του πτωχευμένου Έλληνα: τις ταινίες. Ας μην παραβλέπεται το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εκπομπή, που πουλά επιστημοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εκπομπή δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Θα πρέπει η Νάνσυ Παραδεισιάνου να βελτιώσει τον τρόπο, που ομιλεί την μητρική της γλώσσα και ο Μάκης Πουνέντης να μην πιέζεται να γελά, όταν δεν το νοιώθει. Καλό είναι να σταματήσει να καλεί συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους τηλεοπτικούς φίλους της. Ας ψάξει να κάνει καινούργιους.

Το ατού της εκπομπής της Μενεγάκη είναι η ίδια η Ελένη, που ως έξυπνη γυναίκα, το αντιλήφθηκε και προστάτεψε τον εαυτό της από όσους πήγαν να την καβαλικέψουν. Όταν δεν θα διστάζει να εκφράζει πιο συχνά την προσωπική της γνώμη για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θα φανεί αν εκτός από εφτάψυχη είναι και γάτα.