Όσοι δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί και πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι είναι πιο έξυπνοι, λένε οι επιστήμονες

Όσοι δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί και πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι είναι πιο έξυπνοι, λένε οι επιστήμονες

Όσοι δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι και πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι είναι πιο έξυπνοι, δημιουργικοί, ακόμη και πιο χαρούμενοι από εκείνους που σηκώνονται αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, σύμφωνα με αγγλική έρευνα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ικανότητα να ορίζουν πότε θα κοιμηθούν και πότε θα ξυπνήσουν, είναι σημάδι εξέλιξης και ελευθερίας, καθώς δεν ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Έχουν αντισυμβατικό πνεύμα.
«Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι να ξυπνούν με τον θόρυβο του ξυπνητηριού. Οι πρόγονοί μας κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν νωρίς με βάση την δύση και την ανατολή του ηλίου. Η δυνατότητα να έχουμε ξυπνητήρι και να το κλείνουμε όποια στιγμή θέλουμε σημαίνει ότι το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί και έχει προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή. Αυτό από μόνο του είναι σημάδι νοημοσύνης. Η φύση δεν σε έχει προετοιμάσει για αυτό, το κάνεις από μόνος σου.» εξήγησαν οι επικεφαλής της έρευνας Satoshi Kanazawa και Kaja Perina.

Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι όσοι καταφέρνουν να κλείσουν το ξυπνητήρι και να ξανακοιμηθούν, έχουν μάθει να ακούνε τις ανάγκες του σώματός τους και όχι τους σκληρούς κανόνες του ρολογιού.
«Αυτό ίσως σημαίνει ότι ακολουθούμε πιο εύκολα τις επιθυμίες μας και βρίσκουμε πιο γρήγορα τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματα μας, όπως είναι και η ανάγκη για περισσότερο ύπνο. Επομένως, είμαστε περισσότερο δημιουργικοί και ανεξάρτητοι».

Το γεγονός όμως, ότι κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και ακούμε το σώμα μας που ειδοποιεί τον εγκέφαλο ότι χρειάζεται περισσότερο ύπνο, είναι ίσως κάτι που μας κάνει πιο ευτυχισμένους, λένε οι επιστήμονες. Έστω και αν αυτό συμβαίνει μέχρι να ξαναχτυπήσει το ξυπνητήρι και μας ξυπνήσει.

Συνήθως, όσοι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί, κοιμούνται αργά το βράδυ.

Και αυτό είναι και ένα ακόμη στοιχείο της ευφυΐας τους. Μπορούν να παρακάμψουν το βιολογικό τους ρολόι και ορίζουν μόνοι τους πότε θα κοιμηθούν και πότε θα ξυπνήσουν.
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Southhampton έδειξε ότι όσοι κοιμούνται μετά τις 11 και ξυπνάμε μετά τις 8 το πρωί, είχαν μια πιο άνετη και ευτυχισμένη ζωή.

Παρά τα αποτελέσματα της έρευνας, ίσως το γεγονός ότι δεν μπορούν να σηκωθούν το πρωί, είναι απλώς σημάδι απειθαρχίας, ένδειξη τεμπελιάς ή υπερβολικής κούρασης.

Πηγή: valueforlife.gr