Ιδρύθηκε ταμείο εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ιδρύθηκε ταμείο εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης

Μια νέα ομάδα υπεράσπισης και ένα νομικό αμυντικό ταμείο που ονομάζεται Time's Up έχει ξεκινήσει για την καταπολέμηση της συστηματικής σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ και στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων σε όλη την επικράτεια, αναφέρουν οι New York Times. Πάνω από 300 εξέχοντες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, πράκτορες ταλέντων και στελέχη ψυχαγωγίας αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας, όπως οι Reese Witherspoon, Natalie Portman, Emma Stone, Ashley Judd, Rashida Jones, , και η Tina Tchen, η οποία υπηρέτησε ως αρχηγός του γραφείου της Michelle Obama.

«Πρέπει να τερματιστεί η κατάσταση που επικρατεί σε βάρος των γυναικών σε εργασιακούς χώρους που κυριαρχούν οι άντρες αναφέρουν σε επιστολή τους.

Με το πόρους 13 εκατομμυρίων δολαρίων το ταμείο νομικής άμυνας του Time's Up θα χρησιμοποιηθεί για να «βοηθήσει τις λιγότερο προνομιούχες γυναίκες - όπως οι νοσηλεύτριες και οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα, εργοστάσια, εστιατόρια και ξενοδοχεία - ώστε να προστατευθούν από τη σεξουαλική κακή συμπεριφορά "Επιπλέον, η Time Up's θα πιέσει για" νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που ανέχονται την επίμονη παρενόχληση και για την αποθάρρυνση της χρήσης συμφωνιών μη διάδοσης των συμβάντων που έχουν σαν επακόλουθο τη σιωπή των θυμάτων.

Ακόμη μια άλλη ομάδα θα αγωνιστεί εξ ονόματος μειονοτήτων και ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.

Το Time's Up θα έχει επίσης αισθητή παρουσία στα βραβεία για τις Χρυσές Σφαίρες αυτού του Σαββατοκύριακου, καθώς τα μέλη του θα φορούν μαύρα και θα αξιοποιήσουν την εμφάνιση τους για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με την πρωτοβουλία τους.