Ποια ήταν η καλύτερη ερμηνεία του Freddie Mercury με τους Queen;

Ποια ήταν η καλύτερη ερμηνεία του Freddie Mercury με τους Queen;

Ο Φρέντι Μέρκιουρι (5 Σεπτεμβρίου 1946 – 24 Νοεμβρίου 1991) γεννημένος ως Φαρόχ Μπουλσάρα, ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο χαρισματικούς τραγουδιστές όλων των εποχών και είναι γνωστός για την φανταχτερή του περσόνα στη σκηνή και το τεσσάρων οκτάβων εύρος φωνής του.

Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής, συνθέτης και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen.

To 1973, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με το όνομά τους αλλά δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Την ίδια αλλά κάπως καλύτερη τύχη είχαν τα δύο επόμενα άλμπουμ Queen II και Sheer Heart Attack.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του A Night at the Opera, οι Queen εμπιστεύτηκαν για προσωπική ακρόαση στον φίλο τους Κένι Έβερετ (γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και κωμικός της Βρετανίας) το Bohemian Rhapsody, το οποίο εκείνος βρήκε υπέροχο. Λόγω της πρωτοτυπίας του τραγουδιού, το άλμπουμ A Night at the Opera σημείωσε επιτυχία.

Παρέμεινε εννέα εβδομάδες το 1975 στο Νο1 στα charts της Αγγλίας και άλλες έξι το 1991, μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τραγούδι, τοποθετήθηκε πρώτο στη λίστα British Hit Singles - Top 100 Singles του Βιβλίου Γκίνες.

Η προώθησή του συνοδεύτηκε από το πρώτο στην ιστορία σκηνοθετημένο βίντεοκλιπ.  Οι Queen είχαν πλέον καθιερωθεί αναπτύσσοντας τη δική τους προσωπικότητα. Η ιδιαίτερη φωνή του Μέρκιουρι και ο ξεχωριστός ήχος της κιθάρας του Μπράιαν Μέι (κιθάρα την οποία κατασκεύασε ο ίδιος) τους έφεραν στην κορυφή.

Δεκάδες αγαπημένα τραγούδια με πολλά από αυτά να είναι στις προτιμήσεις μας- εσείς ποιο αγαπάτε περισσότερο;

1. BOHEMIAN RHAPSODY

 

 

2. WE ARE THE CHAMPIONS

 

 

3. WE WILL ROCK YOU

 

 

4. ANOTHER ONE BITES THE DUST

 

 

5. WHO WANTS TO LIVE FOREVER

 

 

6. IT'S A HARD LIFE

 

 

7. I WANT TO BREAK FREE

 

 

8. KILLER QUEEN

 

 

9. RADIO GAGA

 

 

10. DEATH ON TWO LEGS

 

 

>> https://www.apotis4stis5.com/lists-f/1101-10-tragoudia-twn-queen

https://www.popup.gr/