Ίσως η μοιρολατρία να είναι μια εξήγηση

Ίσως η μοιρολατρία να είναι μια εξήγηση

Για τον Paul Weller και ένα ντοκιμαντέρ για τους Jam.....

Ωραίο ντοκιμαντέρ. Εντυπωσιακό το να ταξιδεύει κάποιος από την Ιαπωνία δήθεν για να μάθει την αγγλική γλώσσα αλλά στην πραγματικότητα για να δει από κοντά τους jam.

Εκπληκτικό και ενδεικτικό της ποιότητας του modfather η θέση του για τον Chuck Berry. Εκπληκτικό οντως και το πόσο παθιασμένα και μουσικά ερμήνευαν πολιτικοποιημένα τραγούδια, νεότατοι και οι ίδιοι.

Ξεκάθαρη και η δήλωση για πιθανή επανένωση τους. Το about the young idea είναι ιδανικό για να μπει κάποιος στο πνεύμα της πρώτης καλλιτεχνικής περιόδου του κυρίου Paul Weller. Ενός θαρραλέου μουσικού χαμαιλέοντα με ταγμένους οπαδούς από την αρχή. Παρότι φόρεσαν κουστούμια και σαφώς μουσικά ανώτεροι από πολλά απλά επιθετικά πανκ συγκροτήματα με τις Motown, Stax κ 60ς ροκ καταβολές τους, Who και Kings, είναι εκπληκτικό και κάτι άλλο.

Σε ηλικία μόλις 19 έως 24 Ο frontman Weller θα δώσει μια πιο σκεπτόμενη νότα στο κίνημα. Ούτε βίαιη απλή αντίδραση, ούτε καθαρή επανάσταση. Κοινωνικά μηνύματα, αριστερές τοποθετήσεις, κριτική ματιά στο κατεστημένο...άλλες εποχές.In the City, Town called Malice, Time for truth...

Τα μουδιασμένα αντανακλαστικά των σημερινών νέων ενεργοποιούνται έντονα στη θέα ενός καινούργιου iPhone περισσότερο ίσως απ τη συνειδητοποίηση ενός μισθού 500 ευρώ. Ίσως η μοιρολατρία να είναι μια εξήγηση.

DjFahtheo Fah