Δεν είναι εγωισμός, απλά νιώθω τόσο μόνος

Δεν είναι εγωισμός, απλά νιώθω τόσο μόνος

Είναι φανερό ότι αυτή η σελίδα έχει πάρει ένα σημαντικό μέρος της Ελληνικής κοινωνίας που την παρακολουθεί, όχι μόνο για τις μουσικές της αναρτήσεις, αλλά και την γενική φιλοσοφία της που είναι συνέχεια, όλων όσων κάνουμε μαζί με τον Πετρίδη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δεν είναι δύσκολο το να αντιληφθεί κανείς το τι σημαίνει να προχωράς χωρίς στήριξη από πουθενά και δεν μιλώ μόνο για την οικονομική, αλλά αναφορά στην σελίδα μας και προώθηση με άλλους τρόπους του έργου μας.

Το ότι αυτή η σελίδα απέκτησε τόσους πολλούς φίλους οφείλεται κυρίως στην επιλογή των θεμάτων της, αυτό ήταν και το μυστικό μας με τον Γιάννη όλα αυτά τα χρόνια που διαρκεί η συνεργασία μας, στο ραδιόφωνο, το ΠΟΠ και ΡΟΚ, τώρα στο site και όπου είμαστε μαζί.

Όπως είναι φυσικό, έχουμε τις διαφορές μας, αλλά πάντα βρίσκουμε την κοινή συνισταμένη που μας βοηθάει να προχωρήσουμε.

Οι αναρτήσεις με πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό περιεχόμενο ή αναφορά στα ζώδια, έχουν μεγάλη συμμετοχή στην άνοδο μας, αλλά όμως βρίσκουν αντίθετους μερικούς φίλους μας, λογικό αφού οι μοναδικοί επισκέπτες μας πλησιάζουν τα 3,5 εκατομμύρια, δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι για όλα.

Η χθεσινή αναφορά μου στο γιατί πρέπει να ψηφίσει κανείς, βρήκε αντίθετους, κυρίως τους φίλους της αριστεράς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αμφισβήτησαν και χλεύασαν τον χαρακτηρισμό του σχήματος που ίσως προκύψει, ακόμα δε είναι σίγουρο, σαν κεντροαριστερά.

Ξυπνώντας σήμερα το πρωί σκέφτηκα, μήπως κάνω λάθος; έψαξα λοιπόν όλες τις πρωινές εφημερίδες, όλα τα sites και διαπίστωσα ότι όλοι χαρακτηρίζουν την προσπάθεια σαν κεντροαριστερά, εμείς γιατί να μην το αναφέρουμε;

Να μην γράφετε για πολιτικά είναι η προτροπή όσων έχουν αντίρρηση, το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν και όταν δεν τους αρέσουν οι αθλητικές μας παρεμβάσεις.

Όπως λέγαμε χθες με τον Γιάννη, αν γράφαμε μόνο για μουσική, κάτι που δεν κάνει πια κανένα σχεδόν έντυπο στο εξωτερικό, θα τα διαβάζαμε εμείς και ένας μικρός αριθμός φανατικών.

Η μουσική έχει αλλάξει, οι περισσότεροι από εσάς δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα που σαφώς δεν έχουν την ποιότητα που υπήρχε στο παρελθόν, τι να κάνουμε όμως η ζωή προχωράει.

Όταν άρχισε να λειτουργεί η σελίδα, το Facebook με το όνομα του Γιάννη είχε 4000 φίλους, σήμερα έχει 40000, το ένα βοηθάει το άλλο και όσοι μας ακολουθούν στα Facebook βλέπουν τις αναρτήσεις μας και επιλέγουν, απειλές ότι θα αποχωρήσουν που ενίοτε γίνονται και πραγματικότητα δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε την γραμμή μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν τα μηνύματα που μας στέλνετε, αλλά οι ψυχολογικοί εκβιασμοί από φανατικούς, δεν μας επηρεάζουν.

Η μοναξιά που νιώθω έχει την εξήγηση της, τουλάχιστον για μένα, λίγοι είναι αυτοί που δείχνουν φανερά την υποστήριξη τους, αλλά ευτυχώς εκατομμύρια αυτοί που την επιδοκιμάζουν με την αφοσίωση τους στην σελίδα μας.

Εγώ πάντως έχω μάθει να χορεύω μόνος μου, αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός στον χορό.

Καλή Κυριακή!

Κώστας Ζουγρής