Θέλεις δουλειά; θα δουλεύεις 10 ώρες και για 2 άτομα

Θέλεις δουλειά; θα δουλεύεις 10 ώρες και για 2 άτομα

Αργά, βασανιστικά μειώνεται η ανεργία, αλλά παράλληλα αυξάνεται η πίεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους από τους οποίους απαιτούν να εργάζονται όλο και περισσότερο από το 8ωρο, ενώ παράλληλα απαιτούν την παραμονή τους πέραν του ωραρίου χωρίς την καταβολή υπερωριών.

Η συχνά παράλογη απαίτηση των εργοδοτών να μειώνουν το προσωπικό τους, τελικά είναι εις βάρος τους αλλά όπως συμβαίνει στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας δεν το καταλαβαίνουν.

Μία μείωση κατά 10% στα κέρδη τους θα μπορούσε να εκτινάξει την κατανάλωση και να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία τους.

Το μυστικό σε όλες τις χώρες που έχουν μειωμένη ανεργία, είναι η αυξημένη παραγωγή, που απαιτεί περισσότερους εργαζόμενους, σε συνδυασμό
με αύξηση της κατανάλωσης από την πτώση των τιμών.

Δυστυχώς οι Έλληνες επιχειρηματίες προτιμούν εδώ και χρόνια να δουλεύουν λίγο πουλώντας ακριβά, δεν δείχνουν να θέλουν να αυξήσουν την κατανάλωση, προτιμούν να έχουν σταθερές ή να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, αδιαφορώντας παράλληλα για το αν η πτώση των μισθών μειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Το παραμύθι για την ανάπτυξη, θα μπορούσε να ανατραπεί άμεσα με μία καλή αύξηση στον εργαζόμενο, αύξηση προσωπικού και παράλληλα πτώση των τιμών.

Αυτό θα προκαλούσε έκρηξη στην κατανάλωση, θα βοηθούσε στην αύξηση των θέσεων εργασίας και θα έφερνε την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Την άποψη μου μου βέβαια δεν υιοθετούν τα ΜΜΕ, τα οποία ενδιαφέρονται μόνο να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μέχρι να το καταλάβουν θα περιμένουμε τους ξένους να μας πωλούν σε μόνιμη βάση τις χάντρες τους.

Κώστας Ζουγρής